2020. december 19.
Hogyan keverjük össze a betont?

A beton értékes építőanyag az otthon körül. Erős, alkalmazkodó és tartós beton teraszokhoz, kerítésoszlopokhoz, padlóhoz, láblécekhez és födémekhez használható. Akár konyhai munkalapokat, fürdőszobai piperecikkeket és mosogatókat is készíthet betonból.

[wp_ad_camp_1]

Míg a betonkeverést általában a teherautók és a kereskedelmi célú keverőkkel társítják, az otthoni barkácsolók kis mennyiségű betont megbízhatóan, egyszerű eszközökkel keverhetnek össze. Kisebb mennyiségű beton kézzel is keverhető, elektromos keverő használata nélkül. Csak kerti kapát és lapátot, keverőkádat, például talicskát, és tiszta vízforrást, például kerti tömlőt használjön. A tétel mennyisége ezzel a módszerrel egy vagy két 50 fontos zsák betonra korlátozódik. Több mint 100 font beton keverése egy kapával fizikailag nehéz, ráadásul a beton megkeményedni kezdhet, mielőtt az egész adagot összekeverhetné. A legtöbb barkácsoló azt fogja tapasztalni, hogy egy zsák 50 fontos beton keverése a legkényelmesebb munka. A pontos vízmennyiség mérése elengedhetetlen a sikeres betonkeveréshez.

Bár a pontos vízmennyiségre kell törekednie, a legtöbb gyártó szükség esetén túllépést alkalmaz az extra vízre vonatkozóan. Sok esetben legfeljebb 2 csésze vizet adhat hozzá. A gyorskeverésű beton kb. 20–40 perc alatt elkezd kötni. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 20 perc áll rendelkezésére a beton teljes összekeverésére és öntésére. E szigorú paraméterek fenntartásához minden anyagot és eszközt készen kell tartania, és a közelben kell lennie. Minden idegen cselekedet csak a beton munkaidejét csökkenti. A kerti tömlővel öntsön ki 8 csésze (vagy 1/2 gallon) vizet a mérőpohárba, majd a vödörbe. Jelölje a vízvonalat a letörölhetetlen jelölővel. Helyezze a kapát, a lapátot, a vödör vizet, a mérőpoharat és a kerti tömlőt a talicska távolságába. Keverje össze a betont a lehető legközelebb az öntési helyhez.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs