2016. február 12.
Hogyan kerüljük el a megfázást házi praktikákkal?

Talán nincs is olyan ember, akinek ne keserítette volna meg már az életét néhányszor a megfázás, és az azzal járó kellemetlen tünetek. Hiszen egy átlagosan egészséges felnőtt évente körülbelül 3-4 alkalommal átesik a náthán, mely alkalmak leginkább a téli hónapokra esnek.

[wp_ad_camp_1]

Az ősz beköszöntétől a tavasz elejéig ugyanis gyakrabban szembesülünk a megfázást kiváltó vírusokkal, melyekkel akárhányszor is találkozunk, nem válunk rájuk immunissá. Azonban léteznek bizonyos házi praktikák, amelyeket bevethetünk, ha el szeretnénk kerülni az átlagosan 4-10 napig elhúzódó orrfolyást, fejfájást, lázat, köhögést, torokfájást és rossz közérzetet. A betegségek elleni legjobb védekezési mód természetesen az egészséges élet, mely magába foglalja a kiegyensúlyozott táplálkozást, a testmozgást és az elegendő mennyiségű folyadék bevitelét. Hiszen az immunrendszerünk erősítésével kevésbé válunk fogékonnyá a megfázással szemben, és ha el is kapjuk, hamarabb enyhülnek a tüneteink.

Tehát fogyasszunk minél több C-vitaminban és cinkben gazdag élelmiszert úgy, mint a grépfrút, zöldpaprika, citrom, az utóbbi esetében pedig mandulát, marhahúst, baromfit, tojást és mogyorót. A fokhagyma is kiváló baktérium- és vírusölő növény. Fogyasztása mindenféleképpen ajánlott. De ilyen jellegű csodaszerként tarthatjuk számon még a gyömbért és a mézet is, melyek akár egy teában is nagyon ízletesek tudnak lenni.

És ugye mindenki ismeri a mondást, miszerint „napi egy alma, az orvost távol tartja”! Ebben pedig valóban van igazság. Bármily furcsa, az alma valóban tartalmaz olyan anyagokat, amelyek segítenek minket a betegségek elkerülésében. És különben is fontos a sok gyümölcs fogyasztása. Ha pedig már beütött a baj, ne feledkezzünk meg a mama finom tyúkhúsleveséről sem, amely hasznosságában szintén van némi igazság, és ha mást nem is, legalább az ízlelőbimbóinkat elkényeztetjük vele.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs