2022. szeptember 14.
Hogyan kell papucsot mosni?

Függetlenül attól, hogy frottír papucsokat, gyapjú bélésű bőrpapucsokat vagy újszerű szuperhőspapucsokat visel, ezeket rendszeresen meg kell tisztítani, hogy puhák, kényelmesek legyenek és a lehető leghosszabb ideig jól nézzenek ki.

A pamut frottír papucsok és a poliészter szövetből készült papucsok, még a műszőrmével bélelt papucsok is, géppel vagy kézzel moshatók, hogy felélénkítsék és szagtalanítsák őket. Ha a papucsot kint viselték, törölje le a talpát nedves ruhával vagy baba törlőkendővel (kímélő szappannal van átitatva), hogy eltávolítsa az esetleges sárt és szennyeződéseket. Ha a papucson ételfoltok vagy erősen szennyezett területek, például belső foltok vannak, használjon egy csepp erős mosószert, amely enzimeket tartalmaz a foltok szétszedésére és (például a Tide vagy a Persil) a foltok előkezelésére. Az ujjaival vagy puha sörtéjű kefével dolgozza be a mosószert a foltos területre. Mosás előtt hagyja hatni a mosószert legalább 15 percig. Ha mosógépben mos szövetpapucsot, adjon hozzá hasonló színű anyagot a papucsokhoz. Egy rakás törölköző általában jól működik. Mosson meleg vízben a szokásos mosószerrel, rendszeres ciklusban.

A szövetpapucs kézzel is mosható mosogatóban, meleg vízben, körülbelül egy teáskanál erős mosószerrel. Adja hozzá a papucsokat a szappanos vízhez, és hagyja ázni legalább 30 percig, hogy leolvadjanak a szennyeződések. Finoman nyomja át az oldatot a papucsokon, majd engedje le a szappanos vizet. Töltse fel a mosogatót friss vízzel, és öblítse le a papucsokat, amíg már nem jelennek meg szappanbuborékok. Óvatosan nyomja ki a felesleges vizet. A papucsokat vastag törülközőbe forgatjuk, hogy felszívják a vizet. Akár gépben, akár kézzel mosott, minden papucsot hagyni kell levegőn megszáradni. Helyezze jól szellőző helyre, hogy megszáradjanak. Ha aggódik amiatt, hogy megtartják a formájukat, tömje meg a papucsokat papírtörlővel vagy fehér selyempapírral.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs