2021. november 16.
Hogyan kell átültetni az orchideákat?

Az orchideák átültetése az egyik legfontosabb lépés az egészséges növények termesztése és virágzása érdekében. Ideális esetben az újratelepítést a probléma előtt kell elvégeznie – de ne tegye túl korán! Az átültetést tavasszal kell elvégezni, közvetlenül a növények növekedési időszakának kezdete előtt.

És ne ültessen át virágzó növényt, ha tud rajta segíteni! Helyesen végezve az átültetésnek nem szabad megterhelnie a növényeket, hanem fel kell készítenie őket a sikeres növekedési időszakra és a még jobb virágzásra. Tehát az újratelepítés során ne feledje: a tisztaság kulcsfontosságú és az orchideák szívósabbak, mint gondolná. Át kell őket ültetni, ha a következő három körülmény valamelyike ​​fennáll: A növény egyértelműen túlnőtt a cserépben, és a gyökerek a cserép szélein lógnak. A növény túl nehézre nőtt az álló cseréphez képest, és folyamatosan felborul. A cserepes tápközeg kásássá vált amely halálos baktériumokat és gombákat tartalmazhat. Az orchidea termesztésének számos módja van. Felszerelheti őket fából vagy fa páfrányból készült táblákra, nevelheti műanyag vagy agyagedényekben, nevelheti függőkosarakban, és néhány fajtát egyszerűen felakaszthat egy drótra a levegőben. Hacsak nincs üvegháza vagy télikertje, a legegyszerűbb cserépben termeszteni.

Az orchideacserepeknek hasított oldalaik vannak a jó vízelvezetés érdekében. Vannak műanyag hálócserepek, van, aki ezeket használja nagyon kicsi orchideákhoz. Általában azonban jobban szeretjük a nehéz agyagedényeket, amelyek elég nehezek ahhoz, hogy függőlegesen maradjanak, és csak egy kis nedvességet tartsanak vissza. A vízelvezetés elengedhetetlen. Ha nem szeretné megtölteni az edényt drága orchidea cserepes táppal, akkor az új edény aljára törött agyagedényeket vagy akár hungarocell csomagoló földimogyorót is tehet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs