2022. február 13.
Hogyan kell amerikai önéletrajzot írni?

Manapság minden divatosnak mondható, ami amerikai. Amerikai sorozatokat és filmeket nézünk, amerikai zenéket hallgatunk és folyamatosan figyelemmel kísérjük a lehetőségek hazáját. Ami ott egyszer trenddé válik, az a világon mindenütt divatba jön. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy hogyan kell ízig-vérig amerikai önéletrajzot írni.

Amerikai önéletrajz írását először is érdemes a formázás beállításával kezdeni, így nem utólag kell mindent átállítani. A formázás során két és fél centiméteres margót állíts be és 1,15-ös sortávolságot. A szöveghez modern és professzionális betűtípust használj. A terjedelem egy és két oldal közötti legyen. A szöveg írása közben fordított kronologikus önéletrajz formátumot alkalmazz! A dizájn legyen egyszerű és esztétikus. Ha kész vagy az önéletrajzzal, akkor PDF formátumban mentsd el, hogy a későbbi eltérések elkerülhetők legyenek. Az amerikai önéletrajzok általában tartalmaznak egy fejlécet, amelyben az álláskereső elérhetőségei vannak feltüntetve. Ezek a következők: a teljes név, az e-mail cím, a telefonszám, valamint a cím.

Az amerikaiak a munkahelyi előítéletesség és a diszkrimináció terén komoly szabályokkal rendelkeznek, így a családi állapotot, vallást, faji hovatartozást, életkort és hogy van-e gyereked ne említsd meg az önéletrajzban. Az amerikai önéletrajzban célok és összefoglalók szerepelnek. Érdemes kiválasztani az elején, hogy melyiket szeretnéd önéletrajzodba. Ha szakmai szempontból tapasztalt vagy, akkor az összefoglalót, ha kevésbé tapasztalt vagy, akkor pedig a célokat ajánljuk. Először a szakmai tapasztalatról érdemes írni, aztán pedig a tanulmányokat kell kifejteni a sorrendet tekintve. Bővebb információkért látogass el a lepesmagazin.hu weboldalra és tájékozódj!

Forrás: Lépés Magazin

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs