2019. február 20.
Hogyan javíthatjuk a látásunkat szemüveg használata nélkül?

Sajnos napjainkban egyre több olyan embert figyelhetünk meg, akik állandóan vagy bizonyos szituációkban szemüveg viselésére szorulnak. Az szemészet az orvoslásnak egy olyan ága, melyben mindössze csak negyed évszázada kezdődött el a heroikus munka, illetve az a küzdelem, amely az alternatív gyógyászatot pártolja.

[wp_ad_camp_1]

A hivatalos orvoslás, sajnos ezeket a módszereket nem ismeri el, viszont számos esetben nagyon hatásosak lehetnek. Nézzük meg először, hogy valójában miért is romlik el a szemünk. Kb. 100 éves tudományos tény, hogy a látás romlása tulajdonképpen nem a szem elöregedésének a következménye, vagy genetikai tényezők hatnak rá. Sokkal inkább a civilizációs ártalmak következményének tudható be, hogy manapság egyre többen viselnek szemüvegeket. A látásunk során a szem izmok stressz alá kerülnek, melynek következménye, hogy tudat alatt blokk alá kerülnek. Majd ennek következményeként a látásunk torzulni kezd, majd később komolyabb elváltozások is felléphetnek. Melynek a kezelésére szemüvegek, és operációk hada a javallott a legtöbb esetben.

Ám mint tudjuk a stresszre ezek nem jelentenek megoldást. A stresszre és annak következményeire sokkal inkább hatásosak lehetnek a különféle lazító gyakorlatok. Melyek akár a látásunk fejlesztésére is jó hatással lehetnek. Amennyiben a helyes nézési szokásokat kezdjük el újra alkalmazni, akkor akár arra is képesek lehetünk, hogy a munkán, suliban, számítógép előtt, este vagy akár olvasás közben sem kell szemüveget használnunk. Ugyanis akár teljesen rendbe jöhet a látásunk. Ahhoz, hogy ide eljussunk, el kell érnünk azt, hogy másként gondolkodjunk. Melynek következményében el hisszük, hogy a látás nem egy képi dolog, sokkal inkább gondolati, vagyis szubjektív.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs