2020. május 06.
Hogyan grillezzünk és süsünk húst?

Ha eljött a tavasz, akkor eljött a kerti grillezések és hús sütések ideje is! Aki kertes házban él, az mindenképp szervez minimum egy-két ilyen kerti partit a barátainak és szeretteinek, még azelőtt, mielőtt a hőség elviselhetetlenné válna és lehetetlenné tenné a kinti tevékenységeket napközben.

[wp_ad_camp_1]

Ha kerti összejövetelekről van szó, akkor a grillezett hús elengedhetetlen kellék! Remekül megy a hűsítő sörök, limonádék mellé és kitűnő elfoglaltságot ad a házigazdának. Ha valaki egy ilyen rendezvényre hívja át a barátait, akkor biztosra veheti, hogy az emlékezetes marad. Azonban szükség van némi előkészületre, hogy igazán ízes falatokat fogyaszthassunk! Az előzőleg megvásárol grillhúst ugyanis tanácsos, ha az elkészítés előtt egy pár órával bepácoljuk. A fűszeres páclét elkészíthetjük a saját ízlésünk szerint, lényeg, hogy ne hiányozzon belőle a só és a paprikapor. Ezek elengedhetetlen hozzávalók. Ha annyira nem értünk hozzá, kész fűszerkeveréket is vásárolhatunk, hogy biztosra menjünk.

Amikor a húsok felkerülnek a bezsírozott rácsra, már csak annyi a dolgunk, hogy folyamatosan forgassuk és locsoljuk valamilyen folyadékkal, hogy ne száradjanak ki. Ez a lé lehet víz, de akár sör, vagy bor is, attól függően, hogy milyen fajta húst tettünk oda. Érdemes figyelni arra, hogy a vendégek között vannak-e vegetáriánusok. Hogyha igen, akkor készíthetünk nekik grillezett zöldségeket is, amelyeket ugyanolyan eljárással kell megcsinálni, mint a húsokat. Hogy ne legyen túl zsíros az egész, tanácsos, ha friss vágott zöldséget tálalunk melléjük. A másik népszerű étel, amelyet ilyenkor tálalni szokás, az a sült hús. Ez nagyjából ugyanazon az elven működik, mintha gáztűzhelyen készítenénk el őket. Lényeg, hogy ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl zsírosak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs