2019. július 14.
Hogyan érhetünk el szép fogakat egyszerű módszerekkel?

Bizonyára mindenki szeretne szép fehér fogakat ám fontos leszögezni, hogy a fogak színe elsősorban, ám nem kizárólag csak az életmód függvényében színeződhet el. Ugyanis nincs két ember egyforma fogsorral.

[wp_ad_camp_1]

Fontos tudni való, hogy a fogak épsége, azok erőssége, és színe is öröklött tulajdonságon alapszik. A fogaink árnyalatát befolyásolhatja pl. a gyermekkori fejlődési körülmények, de még az is kihatással lehet rá, hogy az anyag, milyen gyógyszereket, főként antibiotikumokat szedett terhesség alatt. Egyes vélemények és feltevések szerint azok esetében, akik gyermekkorukban túlzott mértékben fogyasztottak fluoridtablettát az nagyban hozzájárulhat a fogak későbbi elsárgulásához. Ám, ha a fogak már csak felnőttkorban színeződnek el, akkor annak hátterében kizárólag az életmód áll. Nagyban befolyásolhatja a fogak elszíneződését a cigaretta, túlzott kávé fogyasztás, illetve a tea. De meg kell még említenünk még azokat az élelmiszereket is, melyek intenzívebb színűek, mint pl. a cékla, vörösbor. Ugyanis ezek mind hozzájárulhatnak a fogak árnyalatának a változásához.

Amennyiben szép fehér fogakat szeretnénk, akkor fontos tisztában lennünk vele, hogy ezt az eredményt csakis egészséges fogak esetében érhetjük el. Így első lépésként mindig az javallott, hogy fogorvos által távolítsuk a lerakodott fogkövet. A komolyabb elszíneződés esetén a lézeres fogfehérítés lehet a megoldás. Ám, ha nem olyan drasztikus a megoldás, akkor a zselé hozhatja el számunkra a várt eredményt. Melyet a éjszakára kell felhelyeznünk a fogsorunkra egy sín segítségével, melyet a fogorvos készít el a foglenyomat alapján. Ebben a zselében hidrogén-peroxid, vagy karbamit-peroxid található meg. Ezek behatolnak a fogzománcba, majd kapcsolatba lépnek és a színezőanyagokat halványítják el.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs