2022. január 22.
Hogyan csomagoljunk szobanövényeket egy költözésnél?

Függetlenül attól, hogy az országban, az államban vagy egy városon belül hova költözik, a szobanövények megfelelő becsomagolása a költözéshez fontos része a folyamatnak. Az áthelyezés elég megterhelő lehet, és az utolsó dolog, amire szüksége van, az az, hogy a növények szállítás közben elpusztuljanak a nem megfelelő előkészítés miatt. Ne féljen – a szobanövények bepakolása egy költözéshez nem olyan ijesztő, mint amilyennek hangzik, és sikeresen meg lehet tenni, függetlenül attól, hogy milyen hosszú az utazás.

Ha költöztető céget vesz igénybe, vegye figyelembe, hogy a legtöbb költöztető cég nem fogja elköltöztetni a szobanövényeit. Elsőre ez kellemetlenségnek tűnhet, de a valóságban az a legjobb, ha Ön személyesen felelős a növényekért a költözés során, hogy biztosítsa jólétüket. Általában nem jó ötlet a növényeket egy mozgó furgon hátuljába helyezni, és remélni a legjobbakat. Tehát még akkor is, ha a költöztetői felajánlják a szobanövények áthelyezését, jó ötlet, ha saját maga mozgatja őket. A költözés során a lehető legkevesebb stressznek szeretné kitenni szobanövényeit a folyamat során. Ez általában azt jelenti, hogy a szobanövény az egyik utolsó csomag, amelyet be kell csomagolni, és az egyik első olyan tétel, amelyet ki kell csomagolni, miután elérte a célt.

Ha külföldre költözik, vegye fel a kapcsolatot a rendeltetési hellyel, hogy tájékozódjon a növények importjára vonatkozó állami szabályozásról. Egyes államokban, például Kaliforniában, szigorú előírások vonatkoznak a növények importjára. Három héttel a költözés dátuma előtt ültesse át az összes szobanövényedet a törhető agyagültetvényekből és cserepekből műanyag edényekbe. Ez nemcsak azt biztosítja, hogy agyagedényei ne törjenek el szállítás közben, hanem könnyebbé teszi a növényeket, és könnyebben szállítható és csomagolható költöztetődobozokba helyezheti át őket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs