2021. május 04.
Hogyan alakította át a távmunka szakmai elvárásainkat?

Az otthoni munkavégzés már nem trend. Ez a 21. század új (és továbbfejlesztett) munkamódszere. A dolgozók számára az irodából az otthonba való áttérés örvendetes változás volt. Sokan megtalálták a munka és a magánélet egyensúlyát – ezt sokkal nehezebb megvalósítani, ha egy munka miatt hosszú ingázásokra van szükségünk, és a hét öt napján fizikailag jelen vagyunk az irodában.

[wp_ad_camp_1]

Ez a munkamód kivitelezhető, elfogadható és elvárható volt a társadalomtól. A vállalati világ bizonyos dolgokat követelt, ha jól akart élni, előre lépni a karrierjében és sikert elérni. És ki ne akarná ezt? De a COVID-19 megzavarta a munkavégzést az életvitel mellett. Az otthoni munkavégzés régen trend volt, olyan előny, amely kiváltság volt és korlátozott számú vállalatnál csak maroknyi pozíciót tölthettek be így. Most már távoli munkalehetőségek vannak mindenhol.

A munka miatt elvesztettük a számunkra legfontosabbat: családot, barátokat, hobbikat, szenvedélyeket – és az ezekre a dolgokra fordított időt. Ha a távmunka bármit is tett a munkaerőért, akkor az megváltoztatta a szakemberek álláspontját, karrierjét és azt, hogy hogyan illeszkednek életükbe, és hogyan illeszkednek céljaikhoz és álmaikhoz. Ha teljesen távoli munkát végez, vagy akár hibrid munkát végez, akkor az ingázása nem akkora probléma, mint ha a hét öt napján munkába kellene állnia. A távmunka szabadságot ad arra, hogy ott éljen, ahol Ön és családja élni akar. Egy FlexJobs felmérés szerint a távmunkások 37% -a mindenképpen fontolóra veszi az áttelepítést, ha biztosított állandó távmunka. Az okok, amelyek miatt át akarnak költözni, meggyőzőek: 58% -uk jobb életminőséget, 47% -uk alacsonyabb megélhetési/lakhatási költséget szeretne, 38% -uk pedig más/jobb légkört vár el és ezért keresi a távmunkában rejlő lehetőségeket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs