2021. február 22.
Hízik a salátától? Ezek a saláta összetevők, amelyeket el kell kerülni

Bár a saláták remek alacsony kalóriatartalmú választást jelenthetnek a test táplálásához, nem mindig jelent egyet az egészséges életmóddal, amelyre gondolunk. Jenna Hope szakértő, a Linwoods egészséges táplálkozásért felelős nagykövete és táplálkozási szakértője elárulja, hogyan lehet fokozni a házi salátát, és hogyan lehet a lehető legjobb.

[wp_ad_camp_1]

„Az édes ízű vagy szirupos állagú zöldségekben magas a cukortartalom” – figyelmeztet Jenna. „Válasszon egy salátát, amely balzsamecetes öntet (nem máz) helyett csak olívaolajat használ. Az olívaolajban sok egyszeresen telítetlen zsírsav található, amelyekről kimutatták, hogy támogatják a szív egészségét. „A salátaöntet körülbelül 100 kalóriát adhat hozzá egy ételhez, de krémes öntettel ez a szám még nagyobb lehet. Ha egy termék cukor helyett mesterséges édesítőszereket használ, akkor nem feltétlenül egészségesebb. Az édesítők növelhetik az étvágyat és rombolhatják a bél egészségét.” „A salátákat gyakran töltik ki fehér rizzsel, krutonnal és tésztával, mert olcsó adalékok” – magyarázza Jenna.

“Az éttermek a szokásos adagméret kétszer-háromszorosát adhatják a salátához” – mondja Jenna. A sajt kalcium-, A- és B12-vitamin-forrás, de magas a telített zsírtartalma, ezért figyelje az adagok méretét. A feta, a kecskesajt és a túró zsírtartalma alacsonyabb.  “A feldolgozott húsokat mesterséges aromák töltik fel, és a vesebetegség fokozott kockázatához kapcsolódnak” – mondja Jenna. “Csomagolja a salátáját jó minőségű fehérjékkel, mint hüvelyesek, csirke, lazac, tonhal, bab és dió.” Mi van a tökéletes salátában? Célozzon meg legalább két adag nem keményítőtartalmú zöldséget, egy adag olajat, vajat vagy egészséges zsírokat, egy adag húst vagy halat és egy adag komplex szénhidrátot a salátájában.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs