2020. szeptember 22.
Hihetetlen tengeri boltívek a világ minden tájáról

A tengeri boltívek olyan látványos jelenségek, amelyeket az anyatermészet hozott létre az óceánok kis segítségével. Általában egy puha kőzetből állnak, amely évmilliók alatt erodálódott, amikor a hullámok földet értek, barlangokat és alagutakat faragtak a sziklában.

[wp_ad_camp_1]

Néhány boltívhez apály idején a tengerparti látogatók hozzáférnek, míg mások csak csónakkal érhetők el. Néhány boltív elég nagy ahhoz, hogy a vízi járművek is átférjenek rajtuk. Mindegyik tökéletes helyet biztosít a fotósok számára is. A görög Milos-szigeten található Kleftiko lehetőséget kínál több tengeri boltív megtekintésére, amelyek közül néhány elég nagy ahhoz, hogy hajóval közlekedhessen rajta. Ezek a bonyolult boltívek a parttól távol helyezkednek el, és minden méretben és formában láthatóak, de ezek csak hajóval érhetők el. A legtöbb hajó tartalmaz egy megállót az úszáshoz is, ha erre tartana igényt.

A helyi legenda szerint a kalózok korábban a parti és tengeri barlangokban rejtőzködtek. A La Portada boltív 43 méter magasan áll a Csendes-óceánon, Chile Antofagasta régiójában. Az ív andezitkőből, üledékes kőzetekből és homokkőből, valamint több millió éves kövületekből áll. Az ív nincs túl messze a parttól. A partra nyíló kilátás nagyszerű látványt nyújt erre a sokat fényképezett chilei jelenségre. A látogatóknak érdemes távcsövet hozniuk, mivel ez egy népszerű hely a fókák, keselyűk és egyéb tengeri élőlények megtekintésére. A Galamb-szikla két hatalmas sziklaalakzatból áll, amely Bejrút legnyugatibb csúcsán található. A gigantikus őrszemek a helyiek és a látogatók számára egyaránt kedvelt célpontot jelentenek. A tengerparti sétány, vagy corniche közvetlenül a sziklák előtt kiváló kilátási pont. A Nagy Pollet boltív az írországi Donegal megye partjának közelében fekszik. A Fanad-félszigeten található Great Pollet Arch egy hatalmas sziklaalakzat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs