2019. május 12.
Hibák melyet mindannyian elkövetünk hajmosás közben

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy még hajmosás után is viszket a fejbőre, vagy csak fénytelenné vált. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy ezeket a tüneteket az okozza, hogy rossz hajmosási technikákat alkalmazzunk.

[wp_ad_camp_1]

Egy olyan általános tevékenységről beszélhetünk melyről nem is gondolnánk, hogy el lehet rontani. Pedig mégis, és nagyon sokat ugyanazokat a hibákat ejtik meg. Egyik ilyen gyakori ok, hogy nem vizezzük be kellően a hajunkat. Ám fontos tudnivaló, hogy a hajápoló termékek, hogy csak akkor fejtik ki megfelelően a hatásukat, ha megfelelően vizes hajon alkalmazzuk. Abban az esetben, ha csak benedvesítjük a hajunkat, akkor nem tudjuk megfelelően elvégezni a műveletet. A legjobb, ha hajmosás előtt legalább 3-4 percig áztatjuk a fejbőrünket. Így garantáltan tökéletesen bevizezzük a hajunkat a samponozáshoz. A következő hiba, hogy összetörjük a hajszálakat. Ezt pedig úgy érjük el, hogy sokan úgy mossák a hajukat, hogy a tenyerük között összedörzsölik a hajszálakat. Ez a jelenség főként hosszabb hajúakra jellemző. Hajmosás alkalmával sokkal fontosabb, hogy a fejbőrünket megtisztítsuk, ugyanis a legtöbb szennyeződés, ott található nem a hajszálainkon. Így sokkal célszerűbb az ujjjbegyeinkkel átmasszírozni a fejbőrünket, mint a hajunkat dörzsölgetni.

Sokszor feleslegesen ismétlünk dolgokat. A legtöbb ember számára felesleges a duplán samponozás. Ugyanis, az csak abban az esetben indokolt, ha túl szennyezett a hajunk, túl sok hajformázó terméket használunk, vagy erősen zsírosodik a hajunk. Viszont, he ilyen tünetekkel nem rendelkezünk, akkor teljesen felesleges, ugyanis ez alatt, is csak roncsoljuk a hajszálainkat. Igen gyakori probléma még, hogy az emberek nem öblítik ki megfelelően a sampont.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs