2021. április 08.
Helyek Ausztráliában, amiket érdemes meglátogatni

Karijini Nemzeti Park: Nyugat-Ausztrália második legnagyobb nemzeti parkja, Karijini, mintegy ezer kilométerre fekszik az állam fővárosától, Perthtől északra. A Hamersley-körzetek köré összpontosulva nagyon hegyvidéki, és ismert a szoros szurdokokról, rés-kanyonokról és vízesésekről.

[wp_ad_camp_1]

Masszív tájainak sötétvörös árnyalatai fölé emelkedik a három legmagasabb csúcs Ausztrália nyugati részén. Ezek fantasztikus túrázást tesznek lehetővé, akárcsak a keskeny szorosok és az alattuk kígyózó, szakadékok. Félszáraz terepe rejtett vízlyukak és csillogó vízesések sorozata, amelyek elképesztően üdítőek egy poros séta után, hogy végre úszhasson vagy fürödjön. A lenyűgöző látvány mellett a Karijini Nemzeti Park több mint 800 különböző növényfajnak, valamint rengeteg hihetetlen élőhelynek ad otthont. A természetvédelmi terület felfedezése közben a látogatók megpillanthatják a wallabies-okat, az echidnákat és a vörös kengurukat. Az északi területet felölelő régió ausztráliai Top End partvidékét átkarolva Darwin már régóta az ország legnagyobb városai közé tartozik.

Az Indiai-óceán más országaihoz való közelsége a várost már a legeleje óta közlekedési csomóponttá tette. A második világháború alatt és 1974-ben, amikor a Tracy ciklon lerombolta, Darwin egy ellenálló város volt, amelynek szelleme nem győzhető le. Ma a mintegy 75 000 lakosú város népszerű üdülőhely. Darwin fő természeti vonzerője a széles homokos tengerpart, amelyet szabadtéri bárok, tenger gyümölcseit kínáló éttermek és multinacionális üzletek szegélyeznek. Kétszer akkora, mint Sydney Harbour, a Darwin Harbour is vonzza a látogatókat. Két-12 órás hajóút áll rendelkezésre a régió mangrove-erdőjének felfedezéséhez. Este a helyiek és a látogatók sétálgatnak a városban és filmeket nézhetnek a Deckchair Cinema moziban, a kikötő partján található nagy szabadtéri színházban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs