2022. február 03.
Havonta elvégzendő otthoni takarítási munkák

Vannak házimunkák, amelyeket havonta egyszer kell elvégezni, hogy otthona a lehető legtisztább legyen. Ezek általában intenzívebbek, mint a napi feladatok, például a mosogatás vagy a rendetlenség felszedése. Ehelyett egy jó havi takarítás tartalmazza a gyakran elfelejtett területeket, például a mennyezeti ventilátort és a világítótesteket.

Ez azt is jelenti, hogy gondoskodni kell olyan dolgokról, mint például a szőnyeg tisztítása, amelyet néhány hete porszívózott, és olyan helyeket, ahol valószínűleg elhalad. Ügyeljen arra, hogy a takarítási ütemtervet az Ön igényeihez igazítsa. Előfordulhat, hogy egy családban havonta végeznek házimunkát, másokban pedig gyakrabban van rájuk szükség. Ha úgy találja, hogy egy tárgy, ha csak havonta foglalkozik vele, akkor is nagyon piszkos marad, adja hozzá a heti vagy kétheti takarításhoz. Ha már egy ideje megtisztította a mennyezeti ventilátort, nézzen szét. Valószínűleg rengeteg por és kosz tapad a lapátjaira. Havonta legalább egyszer tisztítsa meg a mennyezeti ventilátort, hogy jól nézzen ki, jól működjön, és megakadályozza, hogy a por szétszóródjon a levegőben.

A világítótestek havi rendszerességgel történő tisztítása megakadályozza, hogy gömbjei és lámpatestei elhomályosodjanak, és ne szennyeződjenek be a porral. Ez gyakran egy gyors feladat, amelyhez meg kell törölni a lámpatestet egy ruhával, és el kell távolítani a világítótest gömböt a gyors ragyogás érdekében, valamint el kell távolítani a hibákat. Meg fog lepődni, hogy egy kis tisztítással mennyivel erősebb a fény. Lehet, hogy nem veszi észre rendszeresen az otthonában lévő szellőzőnyílásokat, de gyorsan felhalmozódhatnak a szennyeződések a szellőzőnyílások és a falak körül. Havonta tisztítsa meg őket, hogy a por ne kerüljön ki a szobájába. Törölje le a közeli falat is, hogy eltávolítsa az ott felgyülemlett port. Még a kisgyermek nélküli családok is találnak alkalmi nyomokat otthonuk falain.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs