2019. május 21.
Hatékony fűtés nincs megfelelő szigetelés nélkül

Bármennyire is korszerű a fűtési rendszere, ha nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, akkor az kidobott idő és pénz. Fontos, hogy a nehezen megtermelt hő ne szökhessen ki a lakásból. Ehhez megfelelő hőszigetelésre lesz szüksége.

[wp_ad_camp_1]

A hőszigetelés fontosságáról és hozzá kapcsolódó információkról ezen a linken olvashat bővebben. A gázszámla csökkentésének egy jó módja, ha egész egyszerűen kevesebbet fűt vagy teljesen felhagy vele. Természetesen, nem kell ilyen drasztikus módszerekhez folyamodni, van ennél hatékonyabb módszer is, ráadásul még megfagyni sem kell. A szigetelés sarkalatos pontja a hatékony fűtésnek. Hiába rendelkezik modern fűtési megoldással, ha aztán a hő viszonylag könnyen távozik a lakásból. A legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy a lakás melyik részén szökik el leginkább a hő. Erre tökéletes megoldás az energetikai audit, aminek során a szakember felméri a ház energetikai állapotát, így fény derül arra, hogy hol szökik el a legtöbb energia, valamint a szakember megoldási javaslatot tesz a probléma megoldására.

Sok esetben az ablakokról is kiderül, hogy nem megfelelően szigetel, így szükségessé válik cseréjük. Az audit során arra is fény derül, hogy milyen minőségű és vastagságú szigetelésre lesz szüksége. Ezek nagyon fontos információk a szigorított energetikai rendeletnek való megfelelés miatt. Az audit feltárja a fennálló problémákat, valamint segít elkerülni az alul szigetelést. Az audit továbbá segít elkerülni a másik végletet is, vagyis a túlszigetelést, ami felesleges költségekhez vezetne. Ha kiderül, hogy probléma van a szigeteléssel, akkor sem érdemes egyedül nekiesni, hanem jobb szakértő segítségét kérni, aki a szigetelőanyagok kiválasztásában, valamint azok méretében is tud segíteni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs