2020. március 28.
Hasznos tippek gyors hízáshoz

Az Egyesült Államokban az emberek kb. kétharmada túlsúlyos. Sokan vannak azonban az ellenkező problémával is, vagyis hogy túl soványak. Ez aggodalomra ad okot, mivel a soványság ugyanolyan káros lehet az egészségére, mint az elhízás.

[wp_ad_camp_1]

Mindegy, hogy valaki egészségügyi gond miatt fogyott és amiatt szeretne hízni, vagy egyszerűen csak szeretne teltebb lenni, a fő alapelvek ugyanazok. Ez a cikk egy egyszerű stratégiát mutat be a gyors fogyáshoz – egészséges módon. Ha hízni szeretne, nagyon fontos, hogy helyesen csinálja. Az üdítő és a fánk bevonása segíthet a testsúlynövelésen, de ugyanakkor ronthatja az egészségét. Ha valaki sovány, akkor kiegyensúlyozott mennyiségű izomtömeget és bőr alatti zsírt kellene szerezni, inkább mint az egészségtelen hasi zsírt. Rengeteg normál testtömegű ember szenved 2-es típusú cukorbetegségben, szívbetegségben és más, gyakran elhízással összefüggő egészségügyi problémákban. Ezért elengedhetetlen az egészséges táplálkozás és az általános egészséges életmód.

A legfontosabb dolog, amit a hízáshoz megtehet, az, hogy kalóriafelesleget hoz létre, azaz több kalóriát visz be, mint amennyire a testnek szüksége van. Egy kalóriaszámolóval meghatározhatja a kalóriaszükségletét. Ha lassan és egyenletesen szeretne hízni, akkor 300–500-val több kalóriára törekedjen, mint amennyit naponta eléget a számológép szerint. Ha gyorsan szeretne hízni, akkor körülbelül 700–1000 kalóriával többet fogyasszon. Az egészséges testsúly elérésének legfontosabb tápanyaga a fehérje. Az izom fehérjéből tevődik össze, és nélküle a legtöbb extra kalória testzsír lehet. A tanulmányok azt mutatják, hogy a túlevés időszakában a magas fehérje tartalmú étrend sok extra kalóriát izommá változtat.  Sok magas szénhidrát- és zsírtartalmú ételt kell fogyasztani, ha a súlygyarapodás prioritás az Ön számára. A legjobb, ha minden étkezéskor sok fehérjét, zsírt és szénhidrátot visz be a szervezetébe.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs