2020. május 16.
Hasznos tippek a befektetés kiválasztásához

Érdemes időt fordítani arra, hogy elgondolkodjon azon, hogy mibe szeretne befektetni. Gondoljon azon, hogy milyen gyorsan szeretné viszontlátni a pénzét. Az időkeretek a célok függvényében változnak, és befolyásolják a vállalt kockázatokat.

[wp_ad_camp_1]

Ha néhány év alatt szeretné visszakapni a pénzét, akkor az olyan befektetések, mint a részvények nem lesznek megfelelőek, mert értékük vagy növekszik vagy csökken. Ragaszkodjon a készpénz-megtakarítási számlákhoz. Ha 25 év alatt takarítana meg a nyugdíj miatt, akkor figyelmen kívül hagyhatja a befektetések rövid távú esését, és a hosszú távra összpontosíthat. Hosszú távon a készpénz-megtakarítási számlákon kívüli befektetések nagyobb esélyt adnak az infláció legyőzésére és a nyugdíjcél elérésére. Miután leszögezte az Ön igényeit és céljait – és felmérte, hogy mekkora kockázatot vállalhat – készítsen befektetési tervet. Ez segít azonosítani az Ön számára megfelelő terméktípusokat.

Vállaljon inkább közepes kockázatú befektetéseket, például befektetési alapokat, ha szívesen elfogadja a nagyobb volatilitást. Csak akkor vegye figyelembe a magasabb kockázatú befektetéseket, ha már létrehozta az alacsony és közepes kockázatú befektetéseket. Még akkor is ezt kell tenni, ha hajlandó vállalni azt a kockázatot, hogy elveszíti a pénzt. A befektetés alapvető szabálya, hogy a jobb megtérülés esélyének javítása érdekében nagyobb kockázatot kell vállalnia. Kezelheti és javíthatja viszont a kockázat és a hozam közötti egyensúlyt azáltal, hogy a pénzt elosztja olyan befektetési típusok és szektorok között, amelyek árai nem feltétlenül mozognak azonos irányba – ezt diverzifikációnak hívják. Ez hozzájárulhat a hozamok kiegyenlítéséhez, miközben továbbra is elérheti a növekedést, és csökkentheti az általános kockázatot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs