2021. december 06.
Hasznos tanácsok száraz bőrre

A bőrszárazság gyakori probléma nálunk, különösen az életkor előrehaladtával. Fiatalos ragyogásunk átváltozhat száraz és fakó arcbőrré. Tehát rengeteg krémmel kenjük be bőrünket abban a reményben, hogy megőrzik bőrünk természetes ragyogását. A valóságban azonban eltömítik a pórusokat, és a problémánknak csak egy részét tudják megoldani.

Amikor száraz bőrrel van dolga, fel kell ismerni azt a tényt, hogy a belső bőrápolás ugyanolyan fontos, mint a külső bőrápolás. Bár az egyik gyors megoldás a hidratáló és a bőrkrém felvitele, az étrenden is változtatni kell. Semmi sem helyettesítheti az egészséges ételek fogyasztását. Ha Ön azok közé tartozik, akik előnyben részesítik a vitamin-kiegészítőket az egészséges táplálkozással szemben, akkor át kell gondolnia, és meg kell töltenie étrendjét minden olyan egészséges élelmiszerrel, amely jót tesz a bőrének. Tehát, hogy megoldja száraz bőrproblémáit, be kell tartania néhány tippet, és mielőtt megváltoztatná az étrendjét, beszéljen egészségügyi szakemberével is. Az alacsony zsírtartalmú étrendet folytató emberek bőre és haja valószínűleg fénytelen, élettelen lesz. Egy kis mennyiségű zsír elengedhetetlen az egészséges és ragyogó bőrhöz. Általánosságban elmondható, hogy az esszenciális zsírsavak, mint például a GLA (gamma-linolsav), segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és rögzítik a nedvességet.

A zöld leveles zöldségeket tartalmazó étrend egészségesnek tekinthető a bőr és az általános egészség szempontjából is. A keresztes virágú zöldségek, mint a kelbimbó, a káposzta, a brokkoli jót tesznek a száraz bőrnek. Mindezek a zöldségek egészséges mennyiségű antioxidánst és fitokemikáliát tartalmaznak, amelyek megvédik a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Segítenek megvédeni a bőrt a kiszáradó környezeti tényezőktől, a napsugárzásnak való kitettségtől és más olyan tényezőktől, amelyek felelősek a bőr korai öregedéséért.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs