2020. február 18.
Hasznos akvarell tippek kezdőknek

Ha ön is el akarja kezdeni az akvarell használatát, vagy fejleszteni szeretné technikáját, olvassa el ezt a néhány tippet. Az akvarell egy szórakoztató és néha kiszámíthatatlan dolog.

[wp_ad_camp_1]

A felhasználási lehetőségek sokasága miatt ez egy igazán hosszú lista lehet, de az első lépésekhez a legalapvetőbb elemekről beszélünk most.  A minőségi anyagok használata elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan eredményeket kapjon, amelyekkel elégedett lesz. A rossz minőségű anyagok gyakran egyszerűen nem működnek, és frusztrációt, pazarolt időt és pénzt jelentenek. Ez visszatarthatja Önt attól, hogy folytathassa a festést, mivel az eredmények nem lesznek azonosak, mintha minőségi anyagokat használna. A papír, festék és ecsetek is mind minőségiek kell legyenek ahhoz, hogy szép munkája legyen. Nem minden papír készül egyenlően! Ha akvarellt választ, akkor elengedhetetlen, hogy valódi akvarell papírt használjon. A másolópapírt nem ugyanúgy készítik, mint az akvarell papírt, és hullámos festést eredményez, ezért nem érdemes akvarellel másolópapírra festeni, van kifejezetten akvarellpapír erre a célra.

A másolópapír szálai könnyen szakadni kezdnek és gömbölyödnek is a lapon. Az akvarell papír nehezebb és másadalékokkal készül, amelyek lehetővé teszik a nedvesség megfelelő felszívását. Sima marad, egyenletes színárnyalatú, nem bomlik és nem szakad el. Az akvarell festék kis csövekben és edényekben egyaránt kapható. Mindkettő az Ön preferenciáitól függ, de a minőségi márkák használata akkor is nagyon fontos. Az alacsony minőségű festék törékeny és krétaszerű lehet, szemben a sima, egyenletes, minőségi festékkel. Nem kell az ecsetek hatalmas választékával kezdenie, de néhány kulcstípus segít, ha különböző eredményeket próbál elérni. Egy kicsi, közepes és nagyobb ecset egy lapos ecsettel együtt egy nagyszerű indulási módszer.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs