2020. április 20.
Hajfestés természetes módszerekkel

A hajfestés sok nő számára már havi, esetleg kéthavi rutinnak számít. Rengetegen festik át a hajuk színét egy általuk jobban preferáltra, mivel így jobban tetszenek maguknak, talán másoknak is. Mit sem törődnek azzal, hogy a hajfestés mennyire rongálja a hajat, annak minőségét, és a vegyi anyagok felszívódba a fejbőrünkön keresztül, a szervezet egészének sem tesznek jót.

[wp_ad_camp_1]

Persze a gyártók próbálnak egyre kevésbé ártó festékeket összeállítani, de ez teljes egészében talán lehetetlen is. Vannak azonban módok azok számára is, akik szeretnének módosítani hajuk színén, és mindezt úgy tennék, hogy közben ne ártsanak hajuknak, maguknak. A hajfestés természetesen is lehetséges valamilyen szinten, de persze azt mindenkinek tudnia kell, hogy a természetes szerekkel sosem lehet olyan drasztikus változásokat és számos különféle színt elérni, mint a drogériák, üzletek polcain kapható festékekkel. A legnagyobb változást hozó természetes anyag a henna. Ez egy gyógynövény, mellyel leginkább vöröses, barnás árnyalatokat lehet elérni. Persze kapható henna más színt ígérve is, de ezek már kezelt porfestékek, így nem teljesen természetesek.

Ezen felül pedig vannak további gyógynövények, növények is, amelyeket használhatunk sötétítéshez, világosításhoz, esetleg a hajunk fényesítéséhez. A barna hajúak például átmoshatják a hajukat diófalevél teájával, kávéval vagy azzal a vízzel, amelyben előzőleg krumpli főtt. A szőkéknek kitűnő választás lehet a kamillatea vagy a citrom. Ezek az anyagok pedig a „színezésen” felül jót is tesznek a hajunknak, ami annak az egészségét illeti. Érdemes tehát kipróbálni a természetes hajfestési módszereket is, mielőtt a vegyszeres hajfestésbe kezdenénk. Amennyiben nem áll szándékunkban hatalmas változást elérni, akkor ezek mindenképpen jobb megoldásnak fognak bizonyulni. Ugyanakkor a természetesség hívőinek is lehetőséget biztosítanak arra, hogy némileg módosítsanak a megjelenésükön, vagy egyszerűen jobban érezzék magukat a bőrükben.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs