2021. március 01.
Hajápolási szabályok hajhullás megelőzésére

Bármilyen közhelyes is, de valóban igaz, hogy a hajhullást jobb megelőzni, mint kezelni! A hajhullásnak számtalan oka lehet, így ha már fennáll, mindenképpen alapos orvosi kivizsgálás javasolt.

[wp_ad_camp_1]

Mi most lefektetünk néhány alapszabályt, mely segít abban, hogy hajunk a legjobb kondícióban legyen, szóba kerülnek mindazok a „bűnös” szokások, amelyek ártanak a hajunknak és mindazok a jó szokások, melyek elősegítik, hogy hajunk szép, fényes és egészséges legyen. Milyen a jó hajvitamin és miért jó a kollagén tabletta a hajápolás szempontjából.

Kezdjük is az utóbbival! Hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy a hajas fejbőr is bőr! Tehát a kor előrehaladtával, ahogy a kollagén egyre inkább csökken a szervezetünkben (25. életévünk után átlagosan évi 1%-kal), nemcsak az arcbőrünk, de a fejbőrünk is veszít a kollagéntartalmából. A szövetek megkeményednek a hajhagymák körül, így fokozatosan elkezd gyengülni a vérkeringés. Ennek következtében a hajhagymák nem jutnak elegendő tápanyaghoz, elsorvadnak és a hajszálak kihullanak. Tehát, ha egészséges hajat szeretnénk, feltétlenül pótoljuk az elvesztett kollagént.

Mivel a mai rohanó világban nemcsak a stressz, de a hiányos táplálkozás is megterheli hajunkat, feltétlenül pótolnunk kell a vitaminhiányt. A legegyszerűbb megoldás egy jó hajvitamin! Mikor hajvitamint választunk, keressük az összetevők között a C-vitamint, A-vitamint, E-vitamint, B-vitaminokat, cinket, és természetesen a Biotint is! A biotin nemcsak a hajunkra, de a bőrünke és a körmeinkre is remek hatással lesz!

Cseréljük le a hajkefénket! Válasszunk jó minőségű, vaddisznósörte kefét, mert az mindamellett, hogy természetes anyag, az ilyen kefével haló fésülködés nagyon jó hatással van a fejbőrünk vérkeringésére!

Felejtsük el a hajszárítót és a hajvasalót! Ezek a forróságot árasztó eszközök szó szerint megfőzik a hajunkat és a hajhagymáinkat! Ettől kiszáradnak, meggyengülnek és elkezdenek töredezni.

Cseréljük le a samponunkat SLS-mentes változatra! Az SLS egy nagyon irritatív anyag! Ugyan remek zsíroldó, nem véletlenül használják a mosogatószerben, autómosó folyadékban, ipari zsírtalanítókban, de gondoljuk át, hogy valóban a hajunkra is ezt szeretnénk tenni? Aki hajhullással küszködik, annak kimondottan tiltólistás anyag az SLS.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs