2017. február 28.
Hajápolás természetes anyagokkal

Nem feltétlenül van szükség egy seregnyi kemikáliára, hogy ápoltak legyünk. Sőt vannak, akiknek annyira érzékeny a bőrük, hogy körültekintően kell válasszanak kozmetikai szereket. Érdemes próbálkozni teljesen természetes anyagokkal, hiszen akár a hűtőben, vagy a kamrában csodaszereket találhatunk.

[wp_ad_camp_1]

Táplálja a hajat és a hajhagymákat is, serkenti a növekedést. A haj mellett a szempillák növekedését, dúsítását is serkenti. Habár a hatása rendkívüli, nehéz lemosni a hajról ezért sokan feladják a kúrát. Amennyiben egy tojás sárgájából és a ricinusolajból majonézt keverünk, és úgy kenjük a hajra, sokkal egyszerűbb lemosni, nem marad utána olajos a haj. A tojás külön egészséges a bőrnek, hajnak, akár samponként is alkalmazható. Zsíros hajra csak a sárgája, szárazra az egész tojás. Esetleg lehet hozzá keverni citromlevet, de magában is helyettesítheti a sampont. Különösen a korpás fejbőrre ajánlott. Jelentős változást eredményezhet. Nem lesz szükség olyan gyakori mosásra, a haj pedig könnyen fésülhető és fényes lesz.

A ricinusolaj és a tojás talán a legismertebb segítség, de számtalan csodaszert tartogat még a természet. Hajpakolásnak használható a méz, a már említett tojás, az élesztő, magában vagy kamillateával, a jojoba, az avokádó, a banán, az uborka leve, az olíva olaj. A pakolások alapanyagait lehet keverni, a hajtípustól függően. Öblíteni pedig nagyon jótékony hatású lehet a sör, amely tartást is ad a hajnak. Erősen ritkuló hajra ajánlott még a hagyma pakolás is. Serkenti a vérkeringést, emellett antibakteriális hatású. Azoknál a betegeknél, akik alkalmazták a kezelést, sokat javult a haj egészsége. Ez a technika hatékonynak bizonyult a férfiak esetében is. Mivel gyakorlatilag a hagyma levét kell a fejre kenni, természetesen lehet a kellemetlen szagot enyhíteni, mézzel, citromlével, rózsavízzel, vagy illóolajokkal.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs