2016. október 20.
Ha gyorsan elillan a parfüm illata…

Az illatok bizony jól ki tudnak fogni rajtunk. Nyilván a férfiak is szeretik, ha valamilyen csábító parfümfelhő lengi körül őket diszkréten, azonban többnyire a hölgyek azok, akik sokszor megszállottan keresik az „igazit” illatok terén is.

[wp_ad_camp_1]

Hosszú évek után, rengeteg sikertelen próbálkozás és megszámlálhatatlan félig kiürített parfümös üveget követően, ha az ember lánya szerencsés, akkor végre rábukkan egy olyan illatra, amelyről úgy érzi, hogy tökéletesen tud azonosulni vele. Egy parfüm, amely, mintha ő maga lenne, amelyet, amikor megérez, egyből jobb kedve lesz. Ez mind szép és jó, a gondok csupán akkor kezdődnek, amikor a csodálatos illatról kiderül, hogy bizony nem tartós, hiába is locsoljuk magunkra! Ennek számos oka lehet, azonban nagy tévedés lenne azt gondolni, hogy a márkás parfüm garantált sikert hoz, míg az olcsóbb kategóriás illatkompozíciók mind tiszavirág életűek. A helyzet az, hogy bármilyen meglepő, nagyon is sok olyan méregdrága, népszerű divatház által piacra dobott illat van, amelyet kifújás után néhány perccel már alig lehet érezni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk kétségbeesni, hiszen a nevesebb parfümériákban nem olcsó mulatság még egy 30 ml-es illat beszerzése sem.

A jó hír azonban az, hogy a gyengébb parfüm is lehet rajtunk tartós! Az első, nem kifejezetten pénztárcakímélő opció az, hogy megvásárolunk egy egész szettet, vagyis egyforma illatú parfümöt, dezodort, tusfürdőt és testápolót veszünk. Ha a parfüm önmagában gyengécskének bizonyul, ennyi erősítéssel azért már elvileg javulni fog a teljesítménye! Ha azonban nem szeretnénk túl sok pénzt költeni erre a célra, akkor alkalmazhatunk egyéb praktikákat is. A száraz bőrön eleve csak nagyon rövid ideig maradnak meg az illatok, éppen ezért fújjunk többet a ruháinkra! A textil sokkal tovább megtartja az illatot, bizonyára mindenki járt már úgy, hogy a befújt sálon két nappal később is érezte még a 48 órája kifújt parfümöt. Ha szeretnénk hosszabb ideig illatozni, akkor engedjünk egy-két fújást a hajunkba, a hajlatokba, a dekoltázsunkba, valamint permetezzünk a levegőbe és menjünk át rajta. Az is hasznos lehet, ha illatmentes testápolót használunk, majd erre fújjuk rá a kedvenc parfümünket, a nedves bőr ugyanis hosszabb ideig megtartja az illatokat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs