2020. augusztus 16.
Gyönyörű színes tavak

Számos gyönyörű tó található a világon, amelyek sokféle színben pompáznak tehát messze vannak a víz szokásos színétől. A színek árnyalata extra dimenziót ad a már tökéletes képet nyújtó tájaknak, amelyek ezeket a tavakat veszik körül. Tehát, kérjük, csatlakozzon utazásunkhoz, miközben felfedezzük a csodálatos színes tavakat.

[wp_ad_camp_1]

A Laguna Verde sós vizű tó Bolívia magas síkságának délnyugati részén. Azok számára, akik spanyolul beszélnek, nem fog meglepetést okozni, hogy a Laguna Verde (Zöld lagúna) vize csodálatos zöld árnyalatú. A Licancabur vulkán lábánál található gyönyörű zöld árnyalatot a rézlerakódásokat tartalmazó törmelék okozza. A színes tó gyönyörű környezetéről és forró vízeséséről is ismert. A Band-e Amir 6 mélykék tó láncolata, magasan, a közép-afganisztáni Hindu Kush-hegységben található. Ezek alkották Afganisztán első nemzeti parkját 2008-ban. A gyönyörű tavak ásványi anyagokban gazdag vízből alakultak ki, amelyek a sziklás táj hibáiból és repedéseiből szivárogtak ki. A tavak magas ásványianyag-tartalma okozza a tó vizének intenzív és változó színét.

Az új-zélandi Pukaki-tó a „gleccserkék” színnek teljesen új értelmet ad. A színes tavat évtizedekkel ezelőtt visszahúzódó gleccserek hozták létre. Ma ez a gleccser finoman őrölt kőzetrészecskéket, úgynevezett gleccserlisztet eredményez, amelyek jeges kék színt kölcsönöznek a tónak. A Pukaki-tó a Mackenzie-medence második legnagyobb alpesi tava, Új-Zéland déli szigetén található. A Laguna Colorada Bolíviában található, Chili határához közel. A vizek vöröses színét a vörös üledékeknek és az algák pigmentációjának köszönheti. A vörös vizeken kívül a Laguna Colorada számos flamingófajta és számos fehér borax-sziget otthona. A Borax-szigetek a szezonális tavak, például a Laguna Colorada ismételt elpárologtatásával jönnek létre.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs