2019. október 09.
Gyermekszépségverseny – horror áron? Mi az igazság?

A gyermekszépségversenyek kapcsán sokan úgy vélik, hogy költséges hobbi, azonban, ha valami túl drága, akkor ott gyakran baj van.

[wp_ad_camp_1]

Gyermekszépségverseny kapcsán sokan nincsenek tisztában a buktatókkal. Először is egy gyermek modellügynökségnél kell kezdeni, ahol a portfólió fotózást is megejtik. Minden ügynökség elkér bizonyos összeget, hisz az ügynökségnek vannak bizonyos háttérköltségei. Ahogy már említettük szükség lesz portfólió fotózásra. Vannak olyan ügynökségek, amik maguk készítik el a képeket. Ekkor érdemes ügyelni az árakra, ugyanis van, ahol akár 200 ezret is elkérhetnek portfólió fotózásért. A gyerekek akár 1-2 év alatt is komoly változáson eshetnek át, így 80-100 ezer forintot is felesleges portfólió fotózásra kiadni, mivel pár év múlva lehet újat csináltatni. Sok tényező meghatározhatja a képek számát, például a képek száma, a fotós, műterem, azonban a realitás talaján maradva egy gyermek portfólió fotózás körülbelül 15-40 ezer forint. Ennél nagyobb összeget felesleges kiadni. Az ügynökség helyett profi fotós segítségét is kérheti, azonban fontos, hogy valóban jó minőségű képek készüljenek.

Ma Magyarországon két típusú ügynökség létezik. Az egyik alacsonyabb árért kizárólag ügynöki tevékenységet végez, míg a másik magasabb összeget kér el ugyan, de ezért cserébe komplett szolgáltatást nyújt, például a portfólió készítésben is segítenek. Kezdők számára az utóbbit érdemes választani, mivel az elején nagy segítséget jelenthet, hogy minden információt elmondanak és tájékoztatják a szülőt a szépségversenyekről és a modell munkákkal. A gyermekszépségversenyeken túl a gyermek szerepelhet rövid reklámfilmekben, katalógus fotózásokon, internetes reklámokban, óriásplakátokon, ha kiválasztják.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs