2019. április 12.
Goji bogyó jótékony hatásai

Mindig is voltak és lesznek olyan titokzatos termények, amelyek idősről-időre felkapottá válnak. Ezek a termékek a legtöbb esetben nagyon széles körű pozitív hatással rendelkeznek az egészségünkre nézve.

[wp_ad_camp_1]

A kínai orvoslás főként híres arról, hogy nagyon különféle terményeket használnak fel, melyek különféle pozitív hatásukat fejtik ki az emberi egészségre nézve. A Goji bogyó az elmúlt években egyre nagyobb rajongó tábornak örvendhet, mára már Magyarországon is. Mi most annak jártunk utána, hogy ez is egy marketing-gyümölcs, vagy ténylegesen annyira jó, mint, ahogy azt a reklámokban láthatjuk. A Goji bogyó jótékony hatásait a NCBI is alátámasztja. Elmondhatjuk róla, hogy magas a C-vitamin tartalma, bioaktív, immunmoduláló, antidiabetikus, kardiovaszkuláris, szexuális funkciókat, kognitív képességeket és látást javító hatásáról is híres. A gyümölcs hatóanyagait igen nehéz tanulmányozni, így mind a mai napig folyamatos kutatások zajlanak azzal szemben, hogy milyen jótékony és kártékony hatásai lehetnek az emberi szervezetre nézve.

A goji bogyó története nagyon régre múlik vissza a kínai orvoslásban, illetve a kultúrában. A modern tudomány pedig csak alátámasztotta, hogy a növény valóban jelen van az orvoslásban és ténylegesen hatást gyakorol a biológiailag aktív molekula kombinációjára. A benne található hatóanyagok közül a legfontosabbnak a széles körben tanulmányozott LBP, a komplex arabinogalaktán fehérjék és azok csoportja. A LBP jelentősége korlátozott, így a goji bogyóban található LBP általában eltér attól, aminek a szerkezetét és tartalmát már más növényekben azonosítottak. Továbbá elmondhatjuk róla, hogy nagyon magas a C-vitamin tartalma. Fogyaszthatjuk nyersen, szárítva vagy akár főzve is. A jótékony hatását minden esetben kifejti.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs