2021. október 08.
Geotextília elérhető áron online!

A geotextíliás szövetet aszfalttal vagy más keverékekkel lehet impregnálni, hogy vízzáróvá váljon, és így képes legyen korlátozni a folyadékok áramlását mindkét irányban. Ehhez nem szőtt anyag szükséges. Vízáteresztő geotextíliák használhatók a talaj vagy a talajvíz szennyeződéseinek megvédésére a szennyező anyagoktól, vagy a párolgás vagy szennyeződés miatti ivóvízveszteség megelőzésére.

Geotextília vár mindenkit a sunikft.hu weboldalon, tehát nézzen be weboldalunkra és megtekintheti a teljes kínálatot ha rendelni szeretne. Ebben az esetben a geotextília különböző anyagokat választ el egymástól, hogy megkapja a szükséges talajjellemzőket. Az ilyen típusú geotextília fő célja, hogy amikor a víz a talajrétegekbe kerül, a geotextília megakadályozza a talajok keveredését. Például az útépítés során érdemes a finom alminőségi adalékanyagokat elkülöníteni az alsó réteg durva adalékanyagaitól. Ezzel a vízelvezető tulajdonságok érintetlenek maradnak, megakadályozva, hogy a finom aggregátum kitöltse a nagyobb aggregátum közötti üregeket. Az ilyen típusú geotextíliák különleges vastagsággal és áteresztőképességgel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a talaj szennyeződését, és lehetővé tegyék a víz átfolyását anélkül, hogy károsítanák az út szilárdságát és szerkezeti képességét.

A szűrési geotextília jellemzőit arra használják, hogy a víz mindkét irányban mozoghasson. Az ilyen típusú geotextíliák lehetnek szőtt vagy nem szőtt anyagok, és arra szolgálnak, hogy megakadályozzák a finom aggregátumok elmozdulását a talajrétegek között. Az anyag porozitásától és áteresztőképességétől függően a geotextíliák elősegíthetik a lefolyóvíz oldalirányú áramlását, eloszlatva a talajvíz kapilláris emelkedésének mozgási energiáját. Bővebb leírásért és információkért keresse fel a sunikft.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs