2022. május 03.
Gázkazánt szerelő szakemberre van szüksége?

A gázkészülékek rendkívül hasznosak, ugyanakkor veszélyesek is. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos a rendszeres ellenőrzés. A gáz amellett, hogy számos előnnyel rendelkezik, emellett rendkívül robbanásveszélyes, ami azt jelenti, hogy nagyon veszélyes.

Gázkazán, gázkészülék szerelő szakemberek akár a nap huszonnégy órájában! A gázkészülékeket érdemes legalább évente ellenőriztetni, így kisebb eséllyel kell tartani a rettegett gázszivárgástól. A gázhoz mesterségesen adják hozzá a jellegzetes illatot, melyet nagyon könnyű felismerni. Fontos, hogy tisztában legyen a gázszivárgás jeleivel, hiszen ez akár életet is menthet. Sokan úgy vélik, hogy a gáz felgyülemlése gyorsan végbe megy, ez azonban egy általános tévhit, ugyanis előfordulhat, hogy a gáz alig kiszagolható, mivel a lakás csak lassan telítődik fel a gázzal. A gáznak jellegzetes záptojáshoz hasonló szaga van. Egy kisebb helyiségben gyorsabban feltelítődik az adott helyiség gázzal, így hamarabb észlelni a tüneteket. A gázmérgezés jelei a fejfájás, émelygés, rosszullét, bágyadtság.

Ha attól tart, hogy gázszivárgás történik otthonában, akkor gyanúja megerősítésében nem csak a szeme, hanem a füle is segíthet. Ha közel hajol a bojlerhez, csövekhez vagy konvektorhoz és fütyülő, sziszegő hangokat hall, akkor nagy valószínűséggel valóban gázszivárgás történik otthonában. Ha ezt tapasztalja, akkor mielőbb hagyja el a lakást. Fontos, hogy még a villanykapcsolóhoz se nyúljon, mivel a legkisebb szikra is előidézheti a robbanást. A gázkészülékek rendszeres karbantartása akár életet is menthet, így nagyon fontos komolyan venni. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, illetve elérhetőségre is szüksége van, akkor látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs