2015. december 22.
Garzonlakások lakberendezése

A lakberendezéssel kapcsolatos magazinok telis-tele vannak olyan óriási, emeletes álomházakkal, amelyeket, valljuk be, csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak. A gyönyörű képek láttán csak ámulunk, csodáljuk a nagy, tágas szobákat, konyhákat és teraszokat, a robosztus bútorokat, azonban az itt látott és olvasott berendezésre vonatkozó tanácsoknak nem fogjuk különösebben sok hasznát venni, ha a lakásunk ennél jóval szerényebb méretekkel rendelkezik. De hogyan is érdemes berendezni garzonlakásunkat, hogy az stílusos, ízléses és otthonos legyen?

[wp_ad_camp_1]

Először is, fontos figyelembe vennünk az arányokat! A nagyszülőktől örökölt, gigantikus bútorsor lehet, hogy éppen befér kicsiny garzonunkba, de attól még nincs létjogosultsága otthonunkban! Kislakásban ne használjunk nagy használati tárgyakat, mert óhatatlanul zsúfoltnak fog tűnni a helyiség! Ne azt tartsuk tehát szem előtt, hogy mi minden fér be, hanem azt, hogy mi az, ami arányaiban tökéletesen beleilleszkedik az adott térbe a jó ízlés határain belül! Természetesen senki sem tanácsolja azt, hogy szabaduljunk meg a dolgainktól vagy hagyjuk őket szanaszét a lakás négy sarkában, azonban, ha otthonunkban van egy két-három négyzetméteres helyiség, abból érdemes egy kisebb gardróbot kialakítani, itt kényelmesen tárolhatunk bármit, anélkül, hogy úgy tűnne, túl sok mindent próbálunk betömöríteni garzonunkba.

A kisebb terekben jobban érvényesülnek a világos színek, ezen belül is a fehér mondható a legmutatósabbnak. Éppen ezért jobban tesszük, ha hanyagoljuk az élénk színeket, bármennyire is mutatósak és csábítóak, sem a zöld, sem a narancssárga nem emeli ki annyira a tér előnyeit, mint az egyszerűséget, tisztaságot és jó ízlést sugalló fehér szín. Ugyanígy, a bútorok és a burkolatok esetében is érdemes megfeledkeznünk a csiri-csáré, trendi, különleges mintával ellátott modellekről, helyettük inkább a fehéret, a szürkét vagy a kávészínt részesítsük előnyben.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs