2019. május 14.
Futni jó, de csak ha helyesen végezzük

A futás egy igen közkedvelt sport, ugyanis bárhol és bármikor végezhető. Semmi másra nincs szükségünk hozzá, csak egy jó futó cipőre. Viszont nagyon fontos, hogy megfelelően végezzük a gyakorlatot, ugyanis ha nem is teszünk, akkor árthatunk is az egészségünknek.

[wp_ad_camp_1]

A futást mindenki úgy tartja számon, mint egy egészséges sport, viszont az ízületekre akár megterhelően is hathat. Ez a sport egy jó alternatívája a rendszeres mozgásnak, ugyanis számtalan előnnyel rendelkezik. Továbbá azért is jó választás mivel anyagilag nem megterhelő, mint másik sportok, melyekhez edzőtermekbe kell járni, vagy külön sport eszközökre van szükség. Itt elegendő csak egy sportcipő és már róhatjuk is a köröket. Viszont fontosnak tartjuk elmondani, hogy a futás az összes ízületünket, gerincet és izomzatot igénybe veszi. A hobbifutókat nagyon komoly és maradandó egészségügyi veszélyek fenyegetik, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. Ahhoz, hogy ezeket elkerüljük pár dolgot szem előtt kell tartanunk.

Mégpedig, ugyanúgy mint más sportok a futás is komoly előkészületeket vesz igénybe. Így nem véletlen, hogy azok a futók, akik versenyszerűen űzik ezt a sportot azok alapozást, kondicionáló és regeneráló edzéseket is végeznek mellette. Fontos szem előtt tartani, hogy aki a nulláról kezdi az ne akarjon rögtön elsőre több kilométert futni. Ugyanis a mindennapi terhelés nagyobb mértékben veszi igénybe az ízületeket, izmokat, így mindenképpen előzetes felkészülést, illetve közvetlen előtte bemelegítést igényel, attól eltekintve, hogy egy vagy tíz kilométert fogunk futni. A futás egy olyan mozgás, amely ütődésekkel jár együtt, melyhez a gerinc körüli stabilizáló izmokra, izomfűzőre nagy szükség van annak érdekében, hogy a gerinc ne sérüljön.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs