2020. február 29.
Fűtés költséghatékonyan

Aki valóban spórolni szeretne a fűtés számlán, annak számtalan tipp és ötlet áll rendelkezésre, azonban mi most összegyűjtöttünk a legalapvetőbb dolgokat, amiknek köszönhetően hatékonyan csökkenteni tudja a fűtéssel kapcsolatos kiadásait!

[wp_ad_camp_1]

A költséghatékony fűtésről a linkre kattintva tud bővebben tájékozódni! Az egyik legnagyobb hiba, amit a mai napig sokan elkövetnek, hogy ha elhagyják a lakást, akkor teljesen leveszik a fűtést. Ezzel az a legnagyobb gond, hogy többet veszít vele, mint amennyit nyerhetne. Ha teljesen leveszi a fűtést, akkor a lakásnak újra fel kell melegednie, ami jóval több energiával jár, mintha csak pár fokot kellene felmelegednie. Sokkal jobb megoldás egy kicsit lejjebb tekerni a fűtést, de annak nem sok értelme van, ha teljesen letekeri. A hőtartás sokkal jobb módja a hőtartásnak, ezzel pedig a szakértők is egyetértenek. A hőtartásban nem csak a falak lehetnek segítségére, hanem a drapéria és a falvédő is. Természetesen nem a nagymama egykori falvédőjére gondolunk, mivel ma már egészen modern darabokhoz is hozzá lehet jutni, amik kiválóan passzolnak a szobához.

Mindez a padlóra is igaz, ráadásul a vastag, puha szőnyegek nem csak jól szigetelnek, hanem egyben hozzásegítenek a jó hőérzet kialakításában is. Sőt, akár ablakpárnának is érdemes alkalmazni. Mivel ritka, hogy az összes helyiségben tartózkodjon valaki, ezért érdemes hőoptimalizálást alkalmazni, vagyis termosztát segítségével beállítani az egyes helyiségekben a hőfokot. Ez sokat segíthet a megfelelő hőérzet kialakításában. Továbbá a fűtőberendezéseket érdemes bizonyos időközönként ellenőriztetni és karbantartani a fűtőberendezéseket, hogy biztosan rendeltetésszerűen működjenek és otthonában kellemes meleg legyen!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs