2019. június 06.
Fűszer, amely csodás hatással van a cukorbetegségre

A fahéjat legtöbben a karácsonyhoz és a finomabbnál-finomabb sütikhez kötik, viszont ez a fűszer sokkal többet tud ennél. Ezért ajánlják az orvosok, hogy akár napi szinten fogyasztjuk el belőle 1 grammot.

[wp_ad_camp_1]

A cukorbetegség kezeléséhez elengedhetetlenek az életmódbeli váltások, illetve megfelelő étrend. Persze azzal mindenki tisztában van, hogy egy élelmiszer sem tud csodák okozni önmagában, viszont a megfelelő étrend betartásában a fűszereknek is nagy szerepük van. Ma már számos kutatás támasztja alá azt, hogy a fahéj egy csomó egészségügyi előnnyel bír. Az egyik legfontosabb pedig az, hogy a fahéjban található hatóanyagok hozzájárulnak az alacsony és stabil vércukorszint tartásához. Ugyanis a fahéjban olyan hatóanyagok találhatóak meg, melyek növelhetik a glükóz toleranciát, csökkentheti a vércukorszintet, illetve a hemoglobin A1c szintjét. Melyeknek a legfőbb feladatai közé tartozik a glükóz megkötése, illetve a vércukorszint megkötése.

A kutatások azt bizonyították, hogy a fahéj rendszeres fogyasztásának eredménye akár már két hét után is kimutatható. Így azok az étrend kiegészítők, melyek ebből készülnek hatásosnak nevezhetőek. A kutatók arról számoltak be, hogy napi 1-6 gramm elfogyasztott fahéj, számottevő változást hozhat az életünkbe. Viszont arra oda kell figyelnünk, hogy a kezdődózis semmiképpen se haladja meg az 1 grammot. Ezen felül még azt is elmondhatjuk, hogy a fogyasztása által a koleszterinszintet is nagyban csökkenthetjük. Így azok számára, akik hasonló problémákkal küszködnek, megfontolandó, hogy ezt a különleges fűszert akár napi szinten fogyasszák. Ugyanis semmilyen káros hatása nincs a szervezetre, és még kifejezetten finomnak is nevezhető, azok részéről akik szeretik ezt az íz világot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs