2016. október 07.
Fürdőszobai dugulás – mi a teendő?

A fürdőszobában előforduló dugulások nagyon sok kellemetlenséggel járnak, hiszen gyakorlatilag használhatatlanná is tehetik a felfrissülés helyszínét. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, de sajnos ez még mindig nem jelent garanciát arra, hogy a dugulások valóban elkerülik a fürdő rendszerét.

[wp_ad_camp_1]

A dugulás a fürdőszobában különösen sok gondot tud okozni, és az azonnali segítség nélkülözhetetlen. Legtöbben a pumpával próbálkoznak, vagy bevetik valamelyik méregdrága vegyi anyagot. Ugyan ezek kisebb dugulás esetén megoldást jelenthetnek, de sajnos a makacs dugulások szinte biztosan ellenállnak a házilagos módszereknek. Sajnos tény, hogy még a megelőzésre való odafigyelés sem jelent száz százalékos garanciát a gócpontok elkerülésére, hiszen a rendszer elzsírosodása természetes folyamat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a dugulások hátterében gyakran a lefolyóba került hajszálak és a rengeteg hab állnak.

A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy kevesebb mosóport, sampont és tusfürdőt érdemes használni. Nem csak a takarékosság apropóján lényeges ez, hanem a dugulások megelőzése érdekében is. Ugyanakkor már azzal is sokat tehetünk a fürdőszobai dugulások ellen, ha hetente alkalmazzuk az ecet és a szódabikarbóna kettősét, vagy forró vizet öntünk a rendszerbe. Amennyiben dugulást tapasztalunk, és néhány házilagos próbálkozás ellenére sem sikerül elhárítani azt, úgy mindenképpen célszerű szakembert hívni. Ha jól sikerül választania, nem kell csillagászati összegeket sem kifizetnie, ráadásul garanciális szolgáltatást kap a pénzéért. Ne feledje, a túlnyomást alkalmazó házilagos módszerekkel akár kárt is tehet a rendszerben, hasonlóképpen károsíthatják a vegyi anyagok is a lefolyó anyagát! Válassza inkább helyettük a profi beavatkozást!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs