2021. január 05.
Fujifilm X-S10 áttekintés

A Fujifilm X-S10 merész lépés a vállalat azon törekvésében, hogy a középkategóriás tükör nélküli fényképezőgépet készítse el. A Fujifilm X-T4-nek számos kiemelt eleme van, beleértve a testen belüli képstabilizátort (IBIS) is, és emellett egy kisebb, olcsóbb karosszériába varázsolta őket, így ez az eddigi egyik legjobb fényképezőgép kezdőknek és hobbifotósoknak.

[wp_ad_camp_1]

Eddig a Fujifilm X-T szerepét olyan kiváló kis kamerák töltötték be, mint a Fujifilm X-T30. Az X-S10 nem helyettesíti ezt a modellt, hanem egy csoport figyelmének megnyerésére tett kísérlet, akik eddig ellenálltak a Fujifilm varázsainak. Az X-T4-hez hasonlóan a Fujifilm X-S10-et is igazi univerzális modellként építették, amely ugyanolyan kényelmes videófelvételt készít, mint az állóképek. Megkapja a 26,1MP X-Trans CMOS 4 érzékelő és az X-Processor 4 kipróbált kombinációját, valamint a vágatlan 4K / 30p videófelvételek készítésének lehetőségét. Az X-S10 kezelése és kezelőszervei azonban kissé jellegtelen tapadásváltozást tartalmaznak. A Fujifilm kézi funkciós tömbje helyett PASM (program, rekesz, zársebesség, kézi) tárcsát és egy vaskos fogantyút kap, amely jobban emlékezteti a klasszikus DSLR-re.

Talán az X-S10 egyetlen gyengesége az autofókusz. AF-teljesítménye a legtöbb helyzetben még mindig lenyűgöző, de a tárgykövetés nem egészen olyan fejlett, mint a Sony rendszer esetében, amelyet olyan kamerákon láthatunk, mint a Sony A6600. Ennek ellenére, bár lehet, hogy ez nem az első választás az akció fotósok számára, az X-S10 IBIS rendszere valódi bónuszt jelent egy ilyen kicsi fényképezőgép számára. Ha sok kézi felvételt készít, ez hozzájárulhat a képminőség megőrzéséhez azáltal, hogy hosszabb záridőt használ. Önmagában ez a funkció nagy előnyt jelent a Nikon Z50, a Fujifilm X-T30 és még a Fujifilm X-T3 készülékekkel szemben is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs