2015. október 29.
Franciaország legnagyobb síparadicsoma

Franciaország legnagyobb síparadicsoma a Trois Vallées, ami magyar fordításban három völgyet jelent. A magyar turisták nagyon sokszor így emlegetik, hiszen a francia kifejezéseket sokszor csak nehezen jegyezzük meg.

[wp_ad_camp_1]

Ha a francia síelés kerül szóba, nem mehetünk el szó nélkül a Trois Vallées mellett. Franciaország legnagyobb pályarendszeréről van szó, ami nem kevesebb, mint 600 kilométernyi szakasszal rendelkezik. Ez a szám hatalmas és ha belegondolunk, egy egész hetet sízhetünk úgy, hogy mindig más-más pályát járunk be. Természetesen nem ez a fő motiváció egy síközpont kiválasztásánál, de az itteni terepek változatosságára nem lehet panasz.

Kiknek érdemes az ilyen hatalmas pályarendszerrel rendelkező síközpontokba látogatni? Gyakorlatilag mindenkinek, de a pálya a legfőbb pozitív tulajdonságát a profiknak tartogatja. Míg a legtöbb kisméretű síközpont összesen 5-10 kilométernyi fekete zászlós pályával rendelkezik, a Három Völgyben összesen 72 kilométeren várják a leggyakorlottabb síelőket. Így számukra is megfelelő minőségű és kellő változatossággal rendelkező szakasz áll rendelkezésre. A haladó szintű sízőknek sem lehet okuk panaszra, hiszen 216 kilométeres pályahosszal a Három Völgy kivételes lehetőséget kínál számukra. De természetesen a kezdők is megtalálják azokat a szakaszokat, ahol hatékonyan, de mégis biztonságban fejleszthetik a tudásukat.

A Trois Vallées méreteiből adódóan nem csak a pályákon, hanem a pályák mellett is kiváló szolgáltatásokat és szórakozási lehetőségeket kínál. Rengeteg vendéglátó egység várja a vendégeket, amelyek versenyeznek, hogy jobb és jobb szolgáltatás tudjanak biztosítani. A nagy tömeg miatt közösségi szórakozóhelyek is találhatók a közelben, így az éjszakai élet is pezsgőbb, mint a kis síközpontok esetében.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs