2019. június 12.
Folytonos hasmenés hátterében idegi problémák

Ma már számos, olyan betegséget ismerünk, amelyhez a természet patikáját hívhatjuk segítségül. Ahhoz, hogy egyes panaszokat enyhíthessük sokszor csak arra van szükségünk, hogy megtaláljuk a belső harmóniát.

[wp_ad_camp_1]

Azok a betegek, akik gyakran idegesek sokszor panaszkodnak arra, hogy fáj a hasuk, emésztési rendellenességgel küzdenek, túlzott a gáztermelődés, illetve hasmenés vagy pont ellenkezője székrekedés is jelentkezhet. Amennyiben számos gyógymódot próbáltunk, a gasztroenterológiai vizsgálatok és a labor leletek mind negatívak, akkor mégis mi állhat a folytonos panaszok hátterében? Sajnos, de azt kell mondanunk, hogy a bélpanaszok hátterében a legtöbb esetben ideg alapú megbetegedések állhatnak. A szorongás, stressz, szoros határidők, feszített munkatempó és a léthelyzeti bizonytalanság mind rányomhatják a bélyegjüket az egészségünkre. Amennyiben gyógyszeres terápiákat alkalmazzunk, akkor azok általában ideiglenes megoldásokat jelentenek. Ám tartós megoldásokat csakis életmódváltással, vagy természetes gyógymódokkal érhetünk el.

A stressz által előidézett hasi panaszoknak, már egy konkrét neve is van, ez pedig az irritábilis bél szindróma. Ennek leggyakoribb jelei az alhasi fájdalom, illetve a hasmenés. Elsődleges kezelési módja lehet a stresszoldás. Ma már léteznek olyan technikák, melynek segítségével a beteg megtanulhatja mérőműszerek segítségével, hogy hogyan is kontrolálja a szervezete túlzott reakcióit, illetve, hogy hogyan kerülhet ellazult állapotba. Amennyiben több alkalommal elvégezzük ezt a kezelést, akkor a stressz által keletkezett izom összehúzódást csökkentheti, a heves szívdobogást mérsékelheti, és a saját testét sokkal jobban szabályozhatja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs