2016. október 06.
Fokhagyma – a természet „illatos” csodája

Ő az igazi randi ellenség, mivel az ízét és illatát szinte képtelenség bármivel is teljesen elnyomni. Ha a nagy találka előtt mégis elcsábultunk volna, akkor bepróbálkozhatunk néhány gyümölcsfélével, mint például az alma, a narancs, a citrom vagy az aszalt-szilva fogyasztásával, de sokak szerint valamelyest a tej és tejtermékek is segítségünkre lehetnek az ilyen helyzetben. Mások a petrezselyem levélre esküsznek, egy-egy kávészem elrágásában látják a megoldást. Ez a makacs jószág, amelynek fogyasztását le sem lehet tagadni nem más, mint a fokhagyma.

[wp_ad_camp_1]

A legnagyobb gond még csak nem is a leheletünkkel van – bár az is elég kellemetlen tud lenni, főleg, ha az ember épp az ismerkedés fázisban van valakivel. Az igazi kellemetlenséget ugyanis az okozza, hogy fokhagyma, különösen, ha gyakran fogyasztjuk, bizony egy idő után még a bőrpórusainkból is áradni fog, ami szintén nem lesz egy kellemes élmény a körülöttünk állóknak, a legtöbb parfüm ugyanis mindezt nem tudja elnyomni, az illatszer és a fokhagymaszag elegye pedig igazán kellemetlen tud lenni. Ha viszont ennyi galibát okoz a fogyasztása, felmerül a kérdés, hogy akkor ugyan bizony minek? Nos, a fokhagyma népszerűsége nem csak különleges ízvilágának köszönhető. A helyzet az, hogy egy olyan növényről beszélünk, amelynek fogyasztása rendkívül egészséges és kitűnő hatással van a legyengült szervezetre is! Ha mostanság kicsit gyengélkedünk és szeretnénk picit felpörgetni az immunrendszerünket, akkor itt az ideje, hogy mindezt meg is valósítsuk: együnk fokhagymát, a gerezdeket pedig lehetőleg nyersen rágcsáljuk el, ha ugyanis ilyen módon visszük be a szervezetünkbe, akkor sokkal intenzívebb hatást érhetünk el.

Lássunk néhány dolgot, amelynek orvoslására kiváló ez a különleges növény, ide tartozik például egyebek között a baktérium, gomba és vírusölő tulajdonságai, remekül alkalmazható herpesz vagy szemölcs ellen is, a fokhagyma ugyanakkor segít megelőzni a rákos daganatok kialakulását. A  felsoroltakon kívül azok számára is hasznos lehet, akiknek jelenleg túl magas a koleszterin szintjük.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs