2016. október 12.
Fogyni vagy nem fogyni?

Bizony, sok hölgy életét keserítik meg azok a bizonyos plusz kilók. Kétségtelen, hogy a férfiak körében is legalább ugyanakkora a túlsúlyosak aránya, mint a nők esetében, a gyengém nem képviselőit azonban mindezt sokkal jobban megviseli lelkileg.

[wp_ad_camp_1]

Gondoljunk csak bele: az összes médiacsatornán azt látjuk, halljuk nap, mint nap, hogy egy hölgy csak akkor minősülhet szépnek és kívánatosnak, ha képes a súlyára vigyázni és egy életen át karcsúnak marad. Ez pedig – lássuk be – nem könnyíti meg a nők életét, hiszen nem csak a túl sok ételfogyasztás okozhat elhízást, hanem különböző betegségek szövődményeként is jelentkezhetnek azok a kis zsírpárnácskák, hogy az elhízás egyik leggyakoribb és legtermészetesebb okáról, a szülésről már ne is beszéljünk. Fontos azonban tisztázni, hogy a tévében látott ideálok semmiképpen sem minősülnek követendő példának. Nem attól lesz valaki csinos, hogy a csontjai zörögnek a bordái pedig szabad szemmel láthatóak. A gond az, hogy a nők jelentős százaléka elégedetlen a testsúlyával, még akkor is, ha a valóságban az illetőnek nagyon is jó alakja van. Ez a folyamatos megfelelési kényszer az irreális elvárásoknak soha nem vezet jóra, az ember lánya ilyenkor vagy már-már betegesen lesoványodik, vagy képtelen uralkodni magán és ugyanúgy eszik tovább, ekkor viszont elkezdi gyűlölni magát, amiért képtelen a változásra.

Ha valaki képtelen elfogadni saját magát olyannak, amilyen, azzal nem csak fizikailag teheti magát tönkre, de lelkileg is. Érdemes lenne azt is átgondolnunk, hogy a képeken látott hölgyek vajon a valóságban is ugyanolyan hibátlan testtel rendelkeznek-e? A Photoshop korában ugyanis már nem nagy teljesítmény vonzónak tűnni egy címlapon. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor a fogyás igenis indokolt. Ha valakinek a túlsúlyából adódóan komoly fizikai kellemetlenségei adódnak, akkor bizony nem árt odafigyelni arra a bizonyos étrendre, valamint ezekben az esetekben fontos, hogy egy kis testmozgást is beiktassunk az életünkbe, hetente legalább három alkalommal. Ha a súlyunkról van szó, nem az esztétikum az első, amire gondolnunk kell, hanem az egészségünk, amelyet minden áron meg kell óvnunk, a testünk ugyanis jelezni fogja, hogy mire van szüksége, nekünk csupán követnünk kell a parancsait!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs