2021. november 13.
Fogyassz tojást minél gyakrabban!

A tojásfogyasztás nagyon jó hatással van a szervezetre, számos hasznos tápanyagot tartalmaz, így érdemes beépíteni a napi étrendbe. Számtalan módon el lehet készíteni, ezért biztosan nem fogsz egyhamar ráunni!

A tojás kiváló alapanyaga a különféle ételekben, mindazonáltal önmagában is érdemes fogyasztani, hiszen igazi superfood. Tele van kiváló tápanyagokkal, esszenciális vitaminokkal, ezért mindenképp érdemes gyakran fogyasztani. Egy kiadós reggeli formájában, némi zöldséggel együtt fogyasztva kiváló napindító. Ugyanakkor vacsora gyanánt is tökéletesen megállja a helyét. Sokan diéta során száműzik az étrendből, vagy csak a fehérje részt használják a tojássárgáját pedig kidobják, félre teszik. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy a tojásfehérje értékes csupán, ami tévhit, ugyanis a tojássárga alapvetően sokkal tápanyagdúsabb, így mindenképp érdemes fogyasztani. A legnagyobb hiba, ha a tojást szétválasztod és csupán a fehérjét fogyasztod el. Szintén tévhit, hogy a tojásban található koleszterin növeli a koleszterinszintet és ezáltal hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségekhez. Ez a hír sem igaz, így semmi nem indokolja, hogy a tojás fogyasztással felhagyj, hacsak nincs tojásallergiád.

Tojásallergia esetén valóban nem javasolt a tojásfogyasztása, hiszen több kárt okoz, mint hasznot. A tojásallergia jelei hamar jelentkeznek, például kiütések formájában. A legbiztosabb egy allergia vizsgálat elvégzése, ha tojásallergiára gyanakszol. Viszont, ha szó nincs erről, akkor bátran fogyaszd ezt a szuperélelmiszert, mely kiválóan támogatja egészséged és energiával tölt fel. Alapvetően érdemes napi két-három tojást fogyasztani hőkezelve, hiszen így csökkenthető a szalmonella kockázata. Étkezz változatosan és fogyassz mindennap tojást!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs