2019. augusztus 15.

Nincs könnyű helyzetben az, aki a szervezet hormon működését szeretné megérteni, hisz egy rendkívül bonyolult folyamatról van szó.

[wp_ad_camp_1]

Fogamzás és hormonháztartás tekintetében egy rendkívül összetett dologról van szó. Az egészséges fogantatáshoz szükséges a hormon rendszer bonyolult rendszerének megfelelő működése. Bármelyik hormonszerv a szokásostól eltérő működése megzavarhatja az egész folyamatot. A fogamzás nem következik be vagy nem sikerül kihordani a terhességet, akkor mindenképp szükséges egy részletes endokrinológiai, valamint belgyógyászati kivizsgálás, hogy a hormonháztartást ellenőrizni lehessen. Ennek keretein belül megvizsgálják az egyéni és családi előzményeket, panaszokat, a korábbi leleteket, megmérik a vérnyomást, a testsúlyt, valamint felmérik a fizikális állapotot és rákérdeznek az életmódra. A nőknél a menstruációs ciklus napjain is hormonvizsgálatokat végeznek. Így a pajzsmirigy, mellékvese, agyalapi mirigy és a petefészek működéséről is információkat kap az orvos.

A D-vitamin háztartás, a vas és kalcium anyagcsere, a szénhidrát anyagcsere, valamint az inzulintermelés és a vércukorszint vizsgálata is elengedhetetlen. A férfiak esetében az andrológiai vizsgálatot követően szintén számos információ tudható meg. A működésbeli rendellenességekhez szükség van az orvosi vizsgálatra, hogy hatékony kezelést lehessen alkalmazni. A Belvárosi Orvosi Centrum weboldalán több információhoz juthat, valamint sikeres orvosi kezelésekről is olvashat. Az online felületen, valamint telefonon keresztül is foglalhat időpontot endokrinológiai vizsgálatra. A weboldalon megtalál minden szükséges információt arról, hogy mit kell magával vinnie a vizsgálatra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs