2019. november 08.
Florida legszebb szigetei

Florida, Amerika egyik legnépszerűbb úticélja. A csodálatos strandok, óriási vidámparkok és izgalmas városok miatt könnyen a turisták kedvencévé vált ez a hely. Bár a nagyvárosokat, mint például Orlandot és Miamit keresik fel a legtöbben, mégis megbánná ha nem is fedezhetné fel Florida legszebb szigeteit. A part menti szigetektől kezdve, egészen a Kubához és Miamihoz közel álló szigetekig minden fontos helyet bejárhat, amelyeket Floridában érdemesek meglátogatni.

[wp_ad_camp_1]

Meglepő módon mindegyik elérhető egy vagy több hídon keresztül és fantasztikus élmény az autóval érkezők számára. Miami partja mentén fekszik a Key Biscayne sziget. Bár közel van Miami nyüzsgő élete, ez elsősorban egy csendes lakóövezetet foglal magába. A Key Biscayne fantasztikus hely, ahol aktív lehet és élvezheti Florida déli melegségét. Élvezze a három mérföldes fehér homokot a Crandon Parkban, vagy tegyen egy sétát a Bill Baggs Cape Florida Állami Kikapcsolódási Területhez ahol kajakozásra és egy túrázásra is lehetőség lesz, valamint fellátogathatja a világítótornyot is. A homokos parton kocoghat, kerékpározhat és görkorcsolyázhat is, mindezt úgy, hogy közben a vízre van kilátása.

A Gasparilla-sziget egy kis gátsziget a floridai nyugati parton. Bár közel a városokhoz, például Port Charlotte-hoz és Cape Coral-hoz, a Gasparilla-sziget sokkal nyugodtabb légkört kínál. A szigetet egy spanyol kalózról nevezték el, aki egykor a szigeten élt. A Gasparilla egyike azon kevés helyeknek, ahol még mindig élvezheti a régi Floridát. A Boca Grande parton reggel sétáljon és merítse a lábujjait a hűvös óceánvízbe. A sziget a Port Boca Grande világítótornyának otthona, mely 1890-ben világított először. Ha érdekli a madármegfigyelés, akkor a Boca Grande kerékpárút mentén minden bizonnyal szebbnél szebb madarakat láthat majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs