2019. augusztus 30.
Finnországi nyaralás előnyei és hátrányai

Gyakorlatilag nap estig sorolhatnánk Finnország előnyeit és hátrányait. Embere válogatja, hogy kinek mennyire tetszenek az ország által nyújtott lehetőségek, azonban mindenképp érdemes adni neki egy esélyt és ide utazni.

[wp_ad_camp_1]

Először is kezdjük az előnyökkel. A természet szerelmesei számára kevés tökéletesebb hely akad, mint Finnország. Az ország két harmad része erdő, így túrázásra, erdei biciklizésre bőven akad lehetőség. Ugyanakkor a tenger is közel van, valamint a rengeteg tó lehetőséget ad a kenuzásra. A finnek szeretnek olvasni, ennek megfelelően rengeteg könyvtárt találhatunk az országban. További pozitívum, hogy Finnországban kiszámítható az élet, ezáltal mindenki számára élhető ország, különösen a családok számára. Ráadásul Finnország híres az oktatási rendszeréről, így nem csoda, hogy rengeteg cikk született a témában. Erasmuszos diákok számára tökéletes választás. Említhetjük, mint előnyt, de akár hátrányként is a rengeteg szaunát. Ez attól függ, hogy ki szereti, ki nem.

Az időjárás is attól függ, hogy ki mennyire kedveli a hideg időt, valamint a téli sportokat. Aki ki nem állhatja a hideget, annak nem a legideálisabb választás a hideg, szeles, esős Finnország. Alapvetően a finnek introvertáltak és nem feltétlenül a legbarátságosabbak. Finnország egy jóléti állam, magyarul meglehetősen drága, főleg egy magyar pénztárcájához mérten. Finnország Európa kilencedik legdrágább országa. Természetesen a fizetések ezzel arányban vannak. További hátrány, hogy a finnek nem túl befogadók, egészen addig, míg az ember meg nem tanulja a finn nyelvet. Alapvetően érdemes ellátogatni Finnországba és saját szemünkkel látni az országot, valamint ennek alapján kialakítani egy saját véleményt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs