2020. március 06.
Finnország legszebb nemzeti parkjai

A finn nemzeti parkok menedéket jelentenek a természet szerelmeseinek és azon látogatók számára, akik élvezni akarják az életet Európa egyenetlen vadonjában. Ezek parkok sokféle vadvilágnak adnak otthont, ezek a havas síkság és a kristálytiszta patakok között élnek.

[wp_ad_camp_1]

Medvék és ritka madarak, amelyeket másutt nem találhatók meg, mind megfigyelhetők itt. Sok park látogatóját vonzza a távoli környezet, hogy megtapasztalják a félelmetes látványt, az északi fényt. Mint egy régi mesekönyvből származó kép, a Nuuksio egy klasszikus finn nemzeti park. A finn főváros, Helsinki könnyen megközelíthető innen, így a park vadonja sok turistát vonz nap mint nap, akik el akarnak menekülni a városi életből, és időt töltenének az erdők és tavak szépsége között. Télen Nuuksio tele van vastag hóval, ami több, mint amit a lelkes síelők és a téli túrázás rajongói várnak. Kevésbé távoli, mint az ország többi nemzeti parkja, így a park tavai népszerűek emberek csoportjai számára. Alig néhány órára Helsinkitől északra található a Repovesi Nemzeti Park, egy tiszta táj, amely sikeresen helyreállt az éves fakitermelés során. A park most menedékhely az állatok számára, akik az itt virágzó fenyő- és nyírfák között élnek.

A patakok és a tavak folyamatosan áramlanak át a Repovesi-en, és ivóvízzel látják el a vadon élő állatokat, köztük a szarvasokat és a medvék sokaságát, akik a park határain élnek. A tavak és a folyók ideális helyet biztosítanak a lelkes túrázóknak és hegymászóknak, de kevésbé fárasztó tevékenységek elvégzésére is van lehetőség, például figyelhetik a madarakat vagy sétáljon a függőhíd mentén. Európa legérintetlenebb pusztája Hossa, és ez  majdnem olyan, mintha visszamennénk az időben. A táj nagyszerűsége teljesen magával ragadja – a kristálytiszta tavak, a fenyveserdők és a vadon élő állatok valóban különlegessé varázsolják ezt a nemzeti parkot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs