2021. április 26.
Férfihobbi: sörfőzés

Minden férfinak szüksége van valamire, ami kikapcsolja, motiválja. A hobbinak fontos szerepe van a mentális és fizikai egészségünkben, jólétünkben. Az olyan férfi, aki szereti a sört, tökéletes hobbit talál, ha kipróbálja az otthoni sörfőzést. Megfelelő felszereléssel és egy kis tanulással nem is olyan nehéz otthoni sörmesterré válni.

[wp_ad_camp_1]

2021 óta lehet otthon sört főzni adómentesen, saját fogyasztásra, naptári évenként maximum 1000 liter főzhető, viszont a Navnak 3 nappal a főzés előtt be kell jelenteni a tevékenységet. A sörkészítés nem túl bonyolult folyamat, és akár az otthoni konyhai eszközökkel is kipróbálható. Kezdetnek kell egy 20-30 literes fazék, ami bármelyik háztartásban megtalálható és amit alaposan kifertőtlenítünk. Háromféle módszerrel lehet sört főzni: sörsűrítményből, malátakivonatból és cefrézési eljárással. Az első két módszerrel minimális munka befektetésével meglepően jó söröket lehet előállítani, a harmadik módszer bonyolultabb, de egyedibb sört tudunk főzni általa.

Hogy miért is próbáljuk ki az otthoni sörfőzést? Hát először is költséghatékony. Egy jó minőségű kézműves sörhöz viszonyítva otthon kevesebb költséggel tudunk előállítani minőségi habzó italt. Sokan azt gondolják, hogy különleges és drága eszközök szükségesek a sörfőzéshez. Kezdetben, kipróbáláshoz csak pár eszközt kell beszerezni, aztán ha rákapunk az ízére, vásárolhatunk erjesztővödröt, automata palackozót, hőmérőt, cefréző és komlóforraló zsákot és még sok más terméket. Aki nem szereti a nagyüzemi söröket, az örömmel fog otthon a saját ízlésének megfelelő sört főzni. Sört főzni otthon izgalmas, sikerélményt ad, hogy a boltban kapható söröknél finomabb italt állíthatunk elő, és ha társaságban készítjük, közösségteremtő ereje van ennek a remek férfihobbinak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs