2020. augusztus 14.
Feltörték a G-mail fiókját?

Az Ön Gmail-fiókja átjáró lehet a személyes adatokhoz, valamint számos más alkalmazáshoz. És ez azt jelenti, hogy a hackereknek minden egyszerre elérhető, mint egy svédasztalon. Ha feltörik Gmail-fiókját, akkor több kockázatnak lehet kitéve, mint azt elképzelheti.

[wp_ad_camp_1]

A hackerek sokféleképpen ismerik a Gmail-be való behatolást, és az adatszivárgások még jobban segítik őket. Számos eszköz létezik, amelyek megnehezítik az életét, például adathalász e-mailek, hamis profilok, rosszindulatú linkek vagy egyszerűen behatolás a fiókjába. Lehet, hogy észre sem veszi, hogy a fiókját feltörték. Ellenőrizze a fiók legfrissebb tevékenységeit: Jelentkezzen be Gmail-fiókjába. Görgessen le az oldal aljára, és kattintson a Részletek gombra a legújabb kapcsolatok megtekintéséhez.  Ellenőrizze, hogy felismeri-e mindet. Ha olyan eszközöket, IP-címeket vagy bármi mást lát, amelyet nem ismer fel, állítsa le az összes Gmail-munkamenetet, és azonnal változtassa meg a jelszavát. Kattintson a profil ikonjára a képernyő jobb felső sarkában, majd kattintson a Google Fiók elemre. Válassza a Biztonság lehetőséget.

Ezután görgessen le a Legfrissebb biztonsági események elemre, hogy megtudja, a Google észlelt-e gyanús tevékenységet a fiókjával kapcsolatban. Ezután görgessen tovább az Eszközök szakaszig, és kattintson az Eszközök kezelése elemre. Ellenőrizze, hogy felismerte-e a fiókjához való csatlakozáshoz használt összes eszközt. Kattintson egy Biztonságos fiók lehetőségre, ha ismeretlen eszközt észlel; Menjen vissza, és kattintson a Harmadik felek hozzáférésének kezelése elemre a Harmadik féltől származó, fiókhozzáféréssel rendelkező szakaszban. Ellenőrizze, hogy felismerte-e a fiókját használó összes harmadik féltől származó alkalmazást. Távolítsa el azokat, amikben nem bízik. Ehhez kattintson az alkalmazás nevére, és nyomja meg a Hozzáférés eltávolítása gombot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs