2020. február 02.
Fel lehet szerelni a laminált padlót a konyhába?

A konyha laminált padlójának kérdése bonyolult. A szkeptikusok  azt állítják, hogy a laminált padló a konyhában rémálom, mert a nedvesség nagyban károsíthatja. Mások szerint a laminált padló az egyik legjobb konyhai padlóburkolat, mivel a páratartalom szabályozható.

[wp_ad_camp_1]

Mindaddig, amíg foglalkozik a nedvességgel kapcsolatos legfontosabb aggodalmakkal, laminált padlót bármikor telepíthet a konyhába. Ha nem szeretne aggódni a nedvesség miatt, telepítse a lemez vinil vagy a luxus vinil deszkát is (LVP). Külső szempontból az LVP szorosan illeszkedik a laminált padlóhoz és 100% vízálló. A víz a legtöbb padló számára rossz. Még a kerámia és a porcelán csempéknek is, amelyek vízállóak, a víznek felszívódási korlátai vannak. Ha a víz elég hosszú ideig ül a kerámia burkolaton, akkor a burkolólap felszívja a vizet. A habarcs sokkal porózusabb anyag, mint a csempe felülete. A habarcs tömítése nem tökéletes, és ha a víz beszivárog, akkor bármikor bekövetkezhet a baj.

A laminált padló az egyetlen tökéletesen át nem eresztő konyhapadló, mivel a vinil maga nem porózus, és gyakorlatilag nincs varrata. Ezen megfontolások alapján a laminált padló többé-kevésbé egyenlő más típusú anyagokkal, mint például a tömör keményfával és a műanyaggal. Egy bizonyos ponton kétféle módon lehet nedves a laminált padló: a szokásos használat miatt vagy egy katasztrófa miatt. A szokásos használat azt jelenti, hogy a vizet a serpenyőből véletlenül a padlóra önti és gyorsan felmossa. Katasztrófikus esemény pedig az lenne, hogy a mosogatógép tápvezetéke szivárog, és három napig nem fedezi fel a rendetlenséget. Miközben a laminált padló tetejét egy kopóréteggel lezárják, és az alját bevonják, az élek nyersek maradnak, és így hajlamosak a víz felszívására. Ennek ellenére a megfelelően felszerelt laminált padló tetején olyan varratok vannak, amelyek végtelenül szorosak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs