2021. október 14.
Fedezze fel Bolíviát néhány nap alatt

Bolívia országának felfedezése csodálatos módja annak, hogy megnézze Dél-Amerika szívét. Az olyan országokkal körülvéve, mint Peru, Chile, Brazília, Paraguay és Argentína, Bolívia a kultúrák, tájak és a terep keveréke. Ezenkívül teljes tengerparttal rendelkezik, így itt vegyülhet az őslakosokkal, megcsodálhatja a Titicaca-tó vizét, túrázhat a nemzeti parkokban és szétnézhet a nyüzsgő városokban. Ha van két hete, használja ezt ki a bolíviai útvonalat, hogy a legtöbbet hozza ki az országban töltött idejéből.

A dél-amerikai utazás a La Pazban kezdődik, amely az ország közigazgatási fővárosaként szolgál. La Pazt a 16. században alapították, és az eredeti építészet nagy része megmaradt. Ha a levegő másnak érződik itt, az azért van, mert La Paz hihetetlenül magas, több mint 4000 méteres (13 000 láb) tengerszint feletti magassággal büszkélkedhet. Ha úgy szeretné kezdeni az utazást, hogy többet megtudjon Bolívia történelméről és örökségéről, feltétlenül nézze meg a San Francisco-i Múzeumot, a Nemzeti Művészeti Múzeumot és a Nemzeti Néprajzi Múzeumot. Ezután túrázzon fel a Mirador Killi Killi-be, ahol panorámás kilátás nyílik La Pazra, vagy utazzon a Teleferico felvonóval a város felett.

Bár La Pazban nincs hiány látnivalókban, szánjon egy napot Tiwanaku meglátogatására. Ez a régészeti lelőhely talán az ország történelmileg legjelentősebb látványossága, és könnyen megközelíthető La Pazból nyilvános busszal vagy vezetett túrával. Tiwanaku az, ami még az inkák előtti civilizációból megmaradt, és olyan kőből készült, amelyet ma már nem lehet beszerezni a régióból. Ennek eredményeként Tiwanakut rejtélyek övezik, és az amerikai Stonehenge néven ismert. Szabadon fedezheti fel a földet gyalogosan, ezért jöjjön fényképezőgéppel, hogy minél több képet készítsen.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs