2021. augusztus 29.
Fapadló és padlómelegítés – Lehetséges?

A padlómelegítés manapság igazán népszerű. Olyannyira, hogy a kevésbé megszokott helyeken is alkalmazzák, így például professzionális kennelekben, tejüzemekben, valamint az átlag családi házakban is nagyon népszerű. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy padlómelegítés alkalmazható-e fapadló esetén?

Ha szeretne még több információt megtudni a fapadló és a padlómelegítés kapcsolatát illetően, akkor klikkeljen ide! A padlófűtés igazán sokoldalú és rugalmas fűtési alternatíva, melynek nagy előnye, hogy szinte bárhol telepíthető. Ennek ellenére sokan bizonytalanok a padlózat típusát illetően. A padlófűtés akár a fapadló alá is telepíthető, viszont az nagyon fontos, hogy néhány kritériumot figyelembe kell venni. Ha szeretné, hogy a fapadló alá telepített padlófűtés is igazán hatékony legyen, akkor ezeket a kritériumokat mindenképp szem előtt kell tartani. Más padlóburkoló anyagokkal összehasonlítva, a fa nem túl jó hővezető. A kő és a csempe sokkal előnyösebb választás. A fáról azt érdemes tudni, hogy minél vékonyabb, annál nagyobb lesz a helyiségben a hőtermelés.

Éppen ezért a szerelők, illetve a gyártók maximum tizennyolc milliméter vastagságot ajánlanak. Fontos észben tartani, hogy minél vastagabb a fa, annál inkább akadályozott a hő terjedése és a szobában hideg lesz. Alapvetően az összes fa típus alkalmas a padlófűtési rendszerrel való alkalmazásra, azonban a tökéletes végeredmény érdekében azt javasoljuk, hogy kérje szakember véleményét, aki segíthet abban, hogy ne csak praktikus, hanem esztétikus is legyen a padlófűtés. A padlófűtés manapság az egyik leghatékonyabb fűtési alternatíva, így nem csoda, hogy igazán népszerű. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra és tájékozódjon!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs