2021. december 28.
Fantasztikus programok várják Des Moines csodálatos városában!

Iowa fővárosa és legnagyobb városa, Des Moines fantasztikus hely a látogatásra. Az állam központjában található, azon a helyen, ahol a Des Moines és a Raccoon folyók találkoznak, rengeteg szép parkkal, kerttel és zöldellő kültéri terekkel, amelyek a terpeszkedő határain találhatók.

Mivel ez a közép-nyugat egyik legfontosabb kereskedelmi és kulturális központja, a város számos nagyvállalat székhelyének ad otthont, de Des Moines-ban is van sok tennivaló. A régió gazdag mezőgazdasági öröksége büszkén látható nemcsak a nyüzsgő termelői piacon és a Living History Farms-on, hanem az éves Iowa Állami Vásáron is. A régi és az új, a város és a vidék izgalmas keveréke miatt, Des Moines-t minden bizonnyal érdemes meglátogatni Iowában és a Közép-Nyugaton. A kiváló Állami Történeti Múzeum lenyűgöző betekintést nyújt Iowa történelmébe, kultúrájába és természetébe. A hatalmas Capitol Building lábánál található, tele érdekes műtárgyakkal és kiállításokkal az amerikai őslakosokról és a korai telepesekről, a kerékpározásról, a moziról és a polgárháborúról. Jelenleg az állam egyik legfontosabb és leglenyűgözőbb múzeuma, kis történelmi társaságként kezdte meg életét 1857-ben.

A kezdeti idők óta gyűjteménye több mint 80.000 tárgyra duzzadt, amelyek Iowa több mint 13.000 éves múltját fedik le, befolyásos személyekre és helyekre összpontosítva. A számtalan kiállítás mellett gránit- és üvegépületében kávézó is működik, rendszeresen tartanak túrákat, beszélgetéseket, időszakos kiállításokat. A Greater Des Moines Botanikus Kert a városon áthaladó széles folyó keleti partján fekszik. Színes növények, virágok, fák és cserjék otthona, öröm sétálni a csodálatos műalkotások és üvegházak között, amelyek itt-ott tarkítják. 1939-es alapítása óta gyönyörű kertjei jelentősen megnőtek. A kaktuszok és pozsgás növények festői részei most gyönyörű bonsai-ok, orchideák és vízi elemek mellett találhatók.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs